Hopp til hovedinnhold

Grytten Bygdekvinnelag

Kulturkveld Framhald

Arnfinn Kjelland

Kulturkveld Framhald

Marit Bergheim og Frøydis Bergheim Ruud

Kulturkveld på Framhald


29. januar var det duket for kulturkveld på Framhald med foredrag, quiz, underholdning, samt kaffe og kaker for nærmere 60 fremmøtte.

 

Foredrag

Kulturkvelden startet med foredraget "Korleis bli kjent med di nære historie?" med Arnfinn Kjelland fra Høgskulen i Volda. I foredraget snakket han om nyttige kilder hvor vi kan søke informasjon.

Han fortalte at det er oftest de to perspektivene som er utgangspunkt for vårt ønske om å søke i historiske kilder, vårt eget ønske om å finne ut mer om slekt eller steder som vi har et forhold til.

Kjelland tar frem våre egne minner og minner fra slekt og venner som de viktigste kildene. Andre nyttige kilder er bøker og internett. Han påpeker at uavhengig av type kilde, er kildekritikk viktig.

Hvor kan vi finne aktuell informasjon på internett?

Google, nettsteder for slekt og steder, samt grupper på Facebook kan være nyttig for å finne lokalt stoff. Videre ble følgende kvalitetssikrede kildenettsteder belyst:

  • digitalarkivet.no
  • nasjonalbiblioteket.no
  • lokalhistoriewiki.no
  • disnorge.no/gravminner

Kaker, quiz og underholdning

Etter foredraget bød bygdekvinnene på kaffe og kaker fra et herlig kakebord. Quiz engasjerte rundt bordene, med oppgaver som utfordret lokalkunnskapen.

Kulturkvelden ble avrundet med et kulturinnslag der Marit Bergheim og Frøydis Bergheim Ruud fremførte "Fanitullen" i ord og toner.