Planteauksjon på bygdetunet

Endelig fikk vi lov å møtes igjen! Da passet det fint å avvikle vår en gang så tradisjonelle planteauksjon. Denne gang utendørs på Vestre Bråte bygdetun. 

Det var med god kontroll på smittevernreglene vi inviterte til medlemsmøte utendørs på bygdetunet. Vi innviet det nyanskaffede teltet vårt, som vi er svært fornøyde med. Penger til dette har vi fått av Sparebankstiftelsen DNB. Det blir veldig fint å kunne bruke teltet når det er bygdedag, førsjulstreff eller på stand utenfor butikken. Fantastisk god markedsføring av laget vårt med stor fin logo på alle kanter og vegger som kan settes på.

Vi benket oss i en stor ring rundt auksjonarius Eva Marie og Grethe som holdt orden på betalingene. Medlemmene hadde blitt oppfordret til å lage planter av det man har i hus eller hage. Det være seg å dele stauder og andre urter, ta avleggere av potteplanter, så forskjellige ting som tomat, agurk, sommerblomster osv. Etterhvert som medlemmene ankom bygdetunet, strømmet det på med planter! Solveig hadde med seg flere poser med et raust antall jordskokk, som er en spennende og verdifull grønnsak. Det er jo spesielt verdifullt å dele planter som man ikke får kjøpt i noe hagesenter, men som har vandret fra kvinne til kvinne i generasjoner. Det var en hel oase som skulle auksjoneres bort til inntekt for laget. Det ble gode inntekter av dette, vi tjente minst 3 ganger så mye som når vi har utlodning på møtene!

Av smittevernhensyn valgte vi å be medlemmene ta med sin egen kaffe og noe å bite i. Da unngikk vi utfordringene med servering og renhold. Men det var like koselig, folk var bare glade for å se hverandre igjen, og praten gikk livlig! 

I 2022 fyller laget vårt 100 år! Styret har oppnevnt en jubileumskomite, og vi inviterte medlemmene til å komme med ideer til hva vi kan gjøre for å markere oss. Allerede denne kvelden kom det flere gode forslag og vi skal diskutere videre for å få mest mulig ut av jubileumsåret.

Så var det tid for å takke for samværet, og se frem til neste gang vi skal treffes!

 

Bli medlem