Sensommertur til Askerøtjernet

Siste søndagen i august hadde vi vår tradisjonelle gåtur til Askerødtjernet.

Det var mange som møtte opp for å gå på tur til idylliske Askerødtjernet. Tilsammen var vi 22 personer som gikk helt inn til badeplassen ved Askerødtjernet. 16 personer gikk helt fra Ringvoll skole. Vi gikk gjennom skogen, ned til Høyfoss og over Høyfossbrua. Så gikk vi forbi Svelgen gård, frem på Holoveien og møtte en gjeng som ventet på oss på Stovnertoppen. 

Derfra gikk vi inn i skogen igjen, først langs skogsveien og etterhvert på en sti. Langs skogsveien var det nå laget en flott rasteplass med stokker til å sitte på, slik at man kunne ta seg en hvil og nyte utsikten utover. Etter en kort pause gikk vi videre og traff på dem som hadde parkert på p-plassen nesten inne ved Holmen. Stien går nå litt utenfor gårdsplassen på Holmen. Da var det ikke langt igjen til Askerødtjernet.

Der hadde en gjeng kokt flere kjeler nydelig slåttegrøt til oss. I tillegg trollkrem til dessert. Og attpå til eplekake med bålkaffe til. Det var et fortreffelig måltid!

Flere benyttet sjansen til å bade på denne deilige sensommerdagen. 

Vi var tilsammen 22 personer som koste oss i det fine været og praten gikk rundt bålpanner og kaffekoppene. Men man måtte jo tusle hjem igjen også, dette hadde vært en flott søndagstur for hele familien. Takk for turen! Vi sees til neste år!

Bli medlem