Solgte fuglenek, dørpynt og juletrær

Alle trenger jo både juletre, fuglenek og dørpynt for at det skal bli skikkelig jul!

Ytre Hobøl bygdekvinnelag fikk først ideen om å lage og selge dørpynt til jul. Men da kunne vi vel selge fuglenek også, og juletrær kunne vi også selge! Anledningen bød seg da vi fikk stå på The Funny Farm da de skulle ha julemarked.

The Funny Farm er bygdas egen besøksgård. Det er en suksesshistorie for seg selv. Pernille og Pål som kjøpte gården for noen få år siden ha bygd opp gården til å bli en fantastisk besøksgård. Det kommer barnefamilier fra fjern og nær, ikke minst fra Oslo, det er en flott måte for folk å bli kjent med husdyr på. Det er alle slags dyr, mange går løs på tunet. Det er høner, kalkuner, sau, geit, gris, kaniner, ender, lama, hest, kyr og kanskje enda fler. Barnefamilier strømmer til i helgene når de har åpent. Nå i koronatidene er det strenge restriksjoner på antallet gjester, så billettene blir fort utsolgt. Det er også en sjarmerende kafe i amerikansk 50-talls stil. Vertinna selv, Pernille, ser ut som hun kommer rett ut fra en 50-talls film! Og maken til gjestfriehet skal du lete lenge etter.

Ved hjelp av noen kreative medlemmer ble det laget opp forskjellig dørpynt og dørkranser av gratis naturmaterialer. Vi hadde tilgang på edelgran, cornellkvister, vrihasselkvister, lerkekvister og fant mosegrodde kvister og kongler i skogen. På salgsdagen rigget vi oss til med en flott salgsbod rett ved inngangen til tunet. Naboen lånte oss partytelt. Vi hadde høyballer til disk og salgsmonter. Og selvfølgelig både beach-flagg og rollup med egenreklame, julemusikk og lys. Så vi fikk vist oss skikkelig frem, og pratet med så mye hyggelige folk, både kjente og ukjente mens vi betjente Vipps, julenek, dørkranser og juletrær. 

Det var skikkelig moro, og frister til gjentakelse neste år. Dette må da absolutt være med på å holde gamle juletradisjoner i hevd, synes vi.

 

Bli medlem