Bildet tatt av Ingun Maritt Orderud
Bildet tatt av Ingun Maritt Orderud
Bildet tatt av Ingun Maritt Orderud - blad med dråper av regm
Bildet tatt av Ingun Maritt Orderud - blad med dråper av regm
Bildet tatt av Ingun Maritt Orderud - åker
Bildet tatt av Ingun Maritt Orderud - åker
Bildet tatt av Ingun Maritt Orderud - tre sopp på gammelt tre
Bildet tatt av Ingun Maritt Orderud - tre sopp på gammelt tre

Høstbrev

Kjære gode bygdekvinner!

Høsten er her, vi er allerede langt ut i september, men noen solskinnsdager vil vi gjerne ha før høstmørket setter inn.

Håper det er bra med dere alle? I dag skal jeg kjøpe tran som jeg har klokketro på at virker helsebringende.  Vi må passe godt på oss selv i denne tiden slik at vi får overskudd til å være gode medmennesker for hverandre. Mennesker trenger mennesker!

Alt tyder på at vi må leve med restriksjoner og smittevernregler i lang tid. Det er gledelig å se at dere er flinke til å finne aktiviteter og nye måter å være sammen på. Kursvirksomheten i lokallaga er i ferd med å ta seg opp. Snart er det tid for årsmøter. Valgkomiteene må finne gløden og optimismen til å overbevise de rette kvinnene om hvor lærerikt og morsomt det er å ta på seg verv.

I Akershus BK har vi hatt to styremøter etter sommeren og nå har vi et par gladmeldinger til dere:

Kurs i å lage sunn barnemat

I prosjektet KvinnerUt mestring og kompetanse tilbyr vi kurs i å lage sunn barnemat. Vi har etablert et samarbeid med Geitmyra matkultursenter for barn. Kurset holdes i deres lokaler på den gamle idylliske gården og er ment som et kursholderkurs. De som er så heldige å få plass på kurset må forplikte seg til å holde kurs lokalt for unge minoritetskvinner sammen med unge norske kvinner. Dette kan igjen generere flere medlemmer i lokallaget. På grunn av smittevernregler er det kun plass til åtte på kurset så dette er et eksklusivt tilbud.

Kurset er gratis og holdes fredag 30. oktober klokka 17 – 18.30.         
 Sted: Geitmyra matkultursenter for barn, Tåsenveien 2, 0462 Oslo 
Påmelding/søknad til Kari Fjelstad Luke tlf. 411 22 571. e-post kari_luke@hotmail.com   innen 15. oktober 

Spørsmål kan rettes til Kari Fjeldstad Luke eller Marit Helene Lund
 

Sonestyremøte

Vi har bestemt at vi ønsker å holde arrangementene våre så ofte det er mulig lokalt. På den måten tror vi at kontakten blir tettere mellom styret i Akershus og lokallaga, men også lokallaga imellom. Derfor blir høstens sonestyremøte i Eidsvoll på Badet Kulturtun lørdag 21. november. Vi kan røpe at etnolog og seniorforsker Ingun Grimstad Klepp vil holde samtaleforedrag med fokus på miljø, gjenbruk og bærekraft. Vi vil videre sette av god tid til utveksling av erfaringer. På grunn av smittevernreglene kan det blir restriksjoner om hvor mange som får delta fra hvert styre. Endelig program kommer! Hold av dagen. Vi gleder oss til å se dere!

 

Akershus Bygdekvinnelag ønsket som kjent ikke å slå seg sammen med Østfold og Buskerud til Viken Bygdekvinnelag.  På landsmøtet i Norges Bygdekvinnelag ble det bestemt at vi heretter skal bruke distrikt i stedet for fylke. Litt uvant, men det går seg til!
 

Riktig gode høstdager til dere!

Vennlig hilsen

Bygdekvinnelaget Akershus Distrikt

 v. Marit Helene Lund

Copyright alle foto: Ingun Maritt Orderud

 

Bli medlem