Vesla Myrvang holder maten varm
Jentene lager rød saus
Her brettes det servietter
Oppskrift på salat
Her blir det deilig dessert!

Tradisjonsmat på skolekjøkkenet

I februar var Stor-Elvdal Bygdekvinnelag på skolekjøkkenet. Der ble det lagd tradisjonskost  - med bygg som tema. Dette var 6.kl og alle koste seg like mye – lærere, elever og bygdekvinnene.

Menyen var:
Salat av kokt byggris, salat, sherrytomater og kokte egg, byggrisen ble kokt i vann tilsatt litt gurkemeie, så den fikk flott gul farge. 

Laks på grønnsakseng: Gulrot, kålrot, poteter  og kokt byggris.  Grønnsakene ble kokt i bujlongvann og risen i egen kjele. Dette ble dandert i ildfaste fat og satt på «vent « i stekovn. Lakseskiver ble stekt i panner og lagt opp på grønnsakene, Lekkert !!! 

Dessert: Byggriskrem med rød saus, kokte byggrisen etter anvisning på pakka og blandet med pisket krem. Kokte deilig rød saus av hemlaga solbærsaft og ripsbærsaft ;) 

Elevene var med og lagde alt og de var så interessert og dyktige. 

De dekket nydelig bord og alle ( nesten) syntes maten var sååå god ;) Det ble ikke mye rester der nei !!  Elevene ryddet, vasket opp og satte ting på plass også. 

Det har vanket bare gode tilbakemeldinger fra skolen, og elevene i 6.kl ønsket seg flere «mat-dager» med bygdekvinnelaget!

Bli medlem