Konferanse: Levende tradisjon! Immateriell kultur i frivilligheten

Tidspunkt: 
Fredag, 18. oktober 2019 - 9:30
Sted: 
Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

18.

okt

Norges Bygdekvinnelag, Norges Husflidslag og Forbundet KYSTEN inviterer til konferanse fredag 18. oktober på Sentralen i Oslo. Lær om immateriell kultur, levende tradisjoner og treff ildsjeler fra frivillige lag og foreninger.

Matkultur, kystkultur og husflid er immateriell kulturarv. Ildsjeler i de frivillige organisasjonene forvalter, ivaretar og formidler levende tradisjoner, og sørger for at den levende kulturarven overføres – fra en entusiast til en annen. Hvordan jobber frivilligheten med immateriell kultur – og hva har det å si at det er nettopp frivillige lag og foreninger som tar seg av mye av arbeidet med å dokumentere, ivareta og overføre levende tradisjoner?

Norges Bygdekvinnelag, Norges Husflidslag og Forbundet KYSTEN er alle akkreditert av UNESCO som rådgivende organisasjoner for sitt arbeid med den immaterielle kulturarven.

På Sentralen 18. oktober skal kloke hoder møtes, utveksle erfaringer og vise fram det gode arbeidet frivillige lag og foreninger gjør for å ta vare på levende tradisjoner. Det blir innlegg fra både bygdekvinnelag, husflidslag og kystlag, og fra aktører i museumssektoren, forvaltninga og i andre frivillige lag og foreninger. Vi løfter opp eksempler på arbeid med levende tradisjoner i ulike lokalmiljøer og inviterer til ny kunnskap og god dialog


Fra programmet:


Hvor? Kulturhuset Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

Når? Fredag 18. oktober kl 09.30-15.30

Påmelding: Konferansen er gratis og åpen for alle, men krever påmelding. Meld deg på her!

Arrangører: Norges Bygdekvinnelag, Norges Husflidslag og Forbundet Kysten

Spørsmål: Kontakt prosjektleder i Norges Bygdekvinnelag, tlf. 918 00 215 eller på e-post ingrid.lamark@bygdekvinnelaget.no

 

Bli medlem