Hopp til hovedinnhold

Sande Bygdekvinnelag

Fulle av forventning!

Nestleder Britt Sønsterud ønsker velkommen

Elever fra Holmestrand kulturskole underholdt med piano- og fiolinspill

På oppfordring fra Brit avsluttet Vibeke Vigeland sitt innslag med bygdekvinnedans!

Barbara De Haan presenterte SBK prosjekt "Kvinnelige grundere" , et hefte med presentasjon av Sandekvinner som ferdigstilles i disse dager

Grunderheftet vårt kommer snart i salg!

8. mars og endelig "Jentekveld" igjen!


 


Godt å kunne treffes igjen uten at det er korona som styrer showet!


Nestleder i Sande Bygdekvinnelag, Brit Sønsterud tok i stedet et solid grep om forsamlingen og loste nærmere seksti bygdekvinner gjennom SBKs fullspekkede program 8. mars.


Etter å ha ønsket oss velkommen minnet hun oss om at kvinnekampen ikke er over, og at vi skal være takknemlige over de som har gått foran oss og vist vei. Det er fortsatt et stykke å gå, også her i landet, og hun nevnte blant annet likelønn og at det må settes økt fokus på kvinnehelse. 

Et spennende program ble deretter innledet med musikalske innslag fra elever ved Holmestrand kulturskole. Lærer Sang Soo Woo sine seks elever både sjarmerte og imponerte tilhørerne. 

Så var det tid for kveldens hovedgjest. Vibeke Vigeland er danser og forfatter av boken "MODEN - kunsten å bære alderen med visdom". Hun  proklamerte at den sterkeste kvinnen er "overgangskvinnen" og oppfordet oss til å bruke kvinneligheten vår, myke opp føttene - det er der all bevegelse starter, og å fokusere på å stø støtt på beina, bokstavelig talt. Hun siterte også filosofen Simone De Beauvoir:  "Hvis du samtykker til å bli eldre, blir du et helere menneske". Kanskje noe å reflektere over for mange av oss.

På oppfordring fra nestleder Brit, avsluttet Vibeke med å by oss opp til dans. Og herlig dansing ble det rundt bordene - vi bygdekvinner er ikke redde for å by på oss selv! 

For de som vil vite mer om Vibeke, sjekk ut hjemmesiden hennes, www.naturlig-vis.org

Heller ikke heltinner duger uten mat og drikke, og i tillegg ble det rom for en god prat eller to før Barbara De Haan presenterte Sande bygdekvinnelag sitt prosjekt, et hefte om kvinnelige gründere i Sande med tips til  deg som vil starte egen virksomhet . Inspirerende presentasjon og vi er stolte av heftet som veldig snart er klart for salg. To av gründerne som presenteres i heftet var tilstede og snakket om virksomhetene sine, først ut var Sara Schanz  som driver "Rom for Yoga"  før  "Feng Shui-arkitekten" Line Løvås  slapp til. Du finner dem begge på facebook, Prestegården gründerhage hvor de to holder til, har i tillegg sine egen nettside www.grunderhage.no som er verdt et besøk.

En innholdrik 8.marskveld ble avsluttet  på tradisjonelt vis med loddtrekning -  vi takker alle som møtte opp og som støtter bygdekvinnelagets arbeid for et lokalmiljø som er godt å leve i.