Aktive bygdekvinner klare for møte
Leder og medlemmer klare for foredrag av Gøran Rostad Bertoia

Vardal bygdekvinnelag medlemsmøte i april.

Det var stor interesse blant medlemmene til å høre Gøran Rostad Bertoia fortelle om sitt liv på aprilmøtet i VBK. 40 damer fant veien til Staurhuset på Rambekk Gård denne tirsdagskvelden, som for anledningen var vakkert påskepyntet både ute og inne.

Med »Alle har et liv som er spesielt" innledet Gøran Rostad  Bertoia sitt 45 minutters foredrag om sitt eget liv. Hun vokste opp på Trones Gård i Verdal, men med en onkel som eide Mustad Gård, tilbrakte hun mange sommerferier i Vardal. Interessen for gardsdrift og kjærlighet til dyr ble tidlig  vekket, og veien videre etter artium gikk naturlig til Valle landbruksskole. Men før hun var klar til å ta over driften av Mustad Gård etter sin onkel som ikke hadde barn, ville hun se mer av verden. Reisen gikk først til Australia der hun bodde 6 måneder og jobbet på gård. Deretter ble det 6 måneder i Canada. I Australia hadde hun truffet canadieren Craig, som hun senere giftet seg med. Etter noen år i Canada, flyttet de i 1990 til Norge og bosatte seg på gården Mustad, og fikk i rask rekkefølge fire barn.

Gøran har et ekte engasjement og et stort hjerte for bondeyrket og norsk landbruk. Mustad  Gård driver stort; innenfor skogbruk, grasproduksjon, kjøtt og melkeproduksjon.  Store og moderne maskiner har erstattet menneskelig arbeidskraft, men ekteparet selv er i fullt arbeid i driften av gården. Gøran er stolt av yrket sitt, har en mer variert jobb enn de fleste og hun trives med å være sin egen sjef. I tillegg til å drive gården, er hun medlem i flere foreninger og innehar mange styreverv. Hun har i flere år drevet skiskole i Hovdebakken og gitt svømmeundervisning til skoleelever. Med hobbyer som fotografering, strikking, bunadssøm og møbeltapetsering, kan hun trygt betegnes som en allsidig dame!

Hennes mål fremover er å holde jorda i hevd, følge med i tiden og tenke nytt, og hun er glad for at eldste sønnen, når den tid kommer, ønsker å overta og drive  gården.

Etter foredraget som høstet stor applaus, hadde Vigdis noen saker.

På årsmøtet i Oppland Bygdekvinnelag ble Laila Strand Nilsen valgt som ny leder.

Tradisjonsmat i de ulike landsdeler. Hva er typisk for Vardal?

Oppdatert nettside: Bygdekvinnelaget.no

Det trengs fremdeles noen frivillige som kan være med på Landsstevnet for Bygdeungdomslaget på Jørstadmoen 18-23 juli. Interesserte kan ta kontakt med en i Styret.

Liv Unni hadde medlemmenes 5 minutter og leste et tankevekkende dikt om Tiden, og noen anekdoter relatert til påsken.

En takk til Vindingstad og Blomhaug som hadde ansvar for kaffe og servering, og til Karin Markestad som åpnet dørene for oss i Staurhuset.

 

Ref GGS

Bli medlem