Som folkeforskar leverte Hilde Fålun Strøm og makker Sunniva Sørby materiela til NASA, underviste fleire hundre skuleelevar i klimaendringar.
Som folkeforskar leverte Hilde Fålun Strøm og makker Sunniva Sørby materiela til NASA, underviste fleire hundre skuleelevar i klimaendringar.

Med hjarte for isen

På Bygdekvinnelaget sitt inspirasjonsseminar fekk vi eit sterkt møte Hilde Fålun Strøm som i 2019/2020 overvintra saman Sunniva i den 20m2 uisolerte jakthytta Bamsebu langt unna sivilisasjonen på Svalbard.

Hilde og Sunniva er folkeforskarar og polarambassadørar som med 25 års erfaring fra Arktis og Antarktis ønskjer å inspirere til positiv dialog og handling rundt klimaendringane. For å bidra reiste dei til Bamsebu. 

Livet på Bamsebu
- Frå Bamsebu, en 20m2 stor fangsthytte bygget i 1930, uisolert, uten strøm og vann kommuniserte vi med mer enn 100.000 skolebarn verden over sammen med eksperter om klimarelaterte emner. Utrolig inspirerende. Vi brukte sol og vind som vår kraft. Vi hadde til sammen 6 måneder med total polarnatt på våre to vintre, fortel Hilde.

Planen var eit 9 måneders opphald, men så kom koronapandemien og 9 månder vart til 12 måneder. Så vart det ei en ny overvintring. Hilde og Sunniva var 19 måneder på fangshytta Bamsebu.

Med isbjørn som banka på døra 
Under Hilde sitt innlegg for Bygdekvinnelaget fortalde ho om isbjørn som "gjerne ville på besøk". 

- Særlig i polarnettene hadde vi mykje isbjørnbesøk. 103 til saman, fortel Hilde. Isbjørn er eit fantastisk dyr, men du vil ikkje ha nærkontakt med dei.

Samla inn viktige data for klimaforskarar
- Forskerinstitusjoner som vi samla data for var NASA, Norsk Polarinstitutt, Unis, BCIT, Universitetet i Bergen, Manchester og Minnesota, Scripps institute of Oceanography - til saman 9 prosjekt over to fulle vintre og ein heil sommar.

"Vi fortsetter vårt arbeid med å bygge bro mellom forskere, næringer og alle der ute for å gjøre kunnskapen tilgjengelig slik at vi forstår, og slik at vi inspireres til å bidra. Skolebarna er morgendagens ledere og vi tror at kunnskap endrer adferd", seier Hilde. 

Hearts in the ice sitt engasjement
"Hearts in the Ice, opprettet av Hilde Fålun Strøm og Sunniva Sorby, er en plattform for sosialt engasjement som skaper forbindelse mellom elever, forskere, produsenter, miljøorganisasjoner og alle som bryr seg om helsen til planeten vår, i samtalen rundt klimaendringer."

"Hearts In The Ice fremmer global dialog om endringene vi opplever i polarområdene, hvorfor disse endringene er av betydning for resten av verden og hva vi kan gjøre for å beskytte naturens verden." 

Sjekk ut Hilde og Sunniva si nettside Hearts In The Ice!

Vil du kjøpe dei nydelege smykka frå Hearts in the ice?
Gå inn på lenkja her for å sjå smykka og handle: https://www.no.ellenkvam.com/hearts-in-the-ice

Prisen for smykka er NOK 1169,-
Prisen for de små armbåndene er NOK 1118,-
Prisen for de store armbåndene er NOK 1181,-

Spesialtilbod til Bygdekvinnene: Når du kjøper eitt av smykka over, får du med eit par stud øyredobbar til NOK 380,- i valgfri farge. De øredobbene ligger her https://www.no.ellenkvam.com/northernlights-oredobber

- Dei to som passer best i farge er «Northern Light Flare» som er samme farge som i smykket og «Sparkling Silver» som er samme farge som i hjertet i smykket. Men de kan velge den fargen de ønsker i hele stud kolleksjonen, seier Hilde            

Hilde seier vidare at ein ikkje må legge øyredobbene i handlekurven saman med smykket og armbånda (då kjem dei med i totalsummen), men berre skrive i kommentarfeltet «Bygdekvinnelaget» og fargen på øredobbene -  for eksempel «Northern Light Flare».

- Vi veit da at det betyr stud øredobbene vi gjev i gåve til kvinnenettverket som Bygdekvinnelaget er, seier Hilde. 

Bli medlem