Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Bedriftsbesøk

Bedriftsbesøk hos Salsus AS 22/2-23

Vårt februarmøte i år skulle være et bedriftsbesøk. Vi tok kontakt med Salsus AS som holder til på SIVA i Kongsvinger. De produserer kraft, fond og sauser  til butikker og profesjonelle kokker. De satte stor pris på vår henvendelse og ville gjerne vise oss sin produksjon og produktene de produserer. 

Vi var 14 medlemmer som møttes denne onsdagskvelden. Bela Szabo, fabrikkens grunnlegger, tok i mot oss. Han tok oss med til fabrikkens testkjøkken hvor han først holdt et interessant foredrag om fabrikkens historie og produksjon. 

Salsus har som mål å produsere verdens beste kraft, fond og saus til profesjonelle kokker. Å lage en god kraft krever rent vann, de beste råvarene, lang tid og en god del kunnskap. De har skapt et høyteknologisk produksjonsanlegg som startet produksjonen i mai 2018. De produserer med ferske norske råvarer og uten tilsetningsstoffer. Fabrikken har moduler for steking, kokere/filtrering, lagertanker, fordamping, tapping og pakking. De har en årlig kapasitet på 11.000.000 liter kraft. Salsus har 35 ansatte på Kongsvinger. 

Vi fikk en omvisning i produksjonslokalene hvor de denne dagen kokte kyllingkraft og lagde hollandaisesaus. Prosessen består av bruning, langtidskoking og redusering. Det var en imponerende produksjon med flere kokekar på 3000 liter som holdt en jevn temperatur. 

Etter omvisningen fikk vi smake på kraft og fond. Vi kjente hvordan en reduksjon av kraften gir en fond med mye smak. Vi fikk også smake hollandaisesaus. Vi var enige om at dette er produkter med god kvalitet og gode smaker. Mange vil nok se litt ekstra etter produkter fra Salsus i butikken heretter. Vi var også heldige og fikk med oss 1 liter grønnsakskraft hver. Så nå blir det nok mange gode supper på middagsbordet hos oss som var med. Vi synes at Salsus fortjener mer oppmerksomhet i vårt distrikt. Kanskje et lokalt utsalg hadde vært noe?

Vi avsluttet kvelden med medbrakt kake og kaffe. Guri informerte om hva som skjer i Bygdekvinnelaget utover våren.