Hopp til hovedinnhold

Bø Bygdekvinnelag

90 +2 års jubileum

I 2021 var Bø bygdekvinnelag 90 år, men på grunn av corona blei jubileum feigingen forskuve. Men etter to år kunne vi endelig få feira dagen vår.

Skjorta er stryket og bunadsølet ligger klart, nå skal bunaden på. For når laget fyller 90+2 år da skal det feirast. Og stas blei det, med bunader frå fleire plasser i Norge også en frå Island. Dette var morosamt å sjå. Jubileume blei avhold på Bø Hotell der vi fikk to retters middag, for desserten hoppet vi over. Vi hadde et kakebord i steden. For vi regnet med at vi kommer til å bli gode og mette. Og det hadde vi rett i.  

Til foret fikk vi røkt gravet Trønderlaks med salat og flatbrød og til hovudrett fik vi stekte oksefilet med grønnsaker. Maten var bare nydelig og vi blei gode og mette. Så kakene måtte vi vente litt med, for det var jo seks forskjellege kaker. Og en ville jo smake på de alle.

 

Frå fylke stryret kom A. Mette Bøe, ho holde en vakker tale og alle bygdekvinner fikk kvar sin rose. Og vi fikk også besøk av ordføraren Siri Blichfeld Dyrland som holde vakker tale og vi fikk et dikt som ho og varaordfører Borgar Kaasa skrev i samen. Og det lyder som:

Hyllest til Bø Bygdekvinnelag

Bygdekvinner vi har deg kjær
du passer på at maten er nær

Bygdekvinne deg vil vi ha
ofte lærer du oss noe nyttig og bra   

Bygdekvinne det er gull i alt du gjør
du samlar oss og får oss i humør

Bygdekvinne du er snill og god  
du gir oss alle en indre ro

Bygdekvinne vi verdsetter deg
du ønskes lykke på din vei

Bygdekvinne vi vet du fremmer vår rett
du står på for alle kvinner, rett og slett

Bygdekvinne du er en jordnær vinner
Gratulere med 90 +2 til Bø Bygdekvinner

 

Det er ikkje vær dag en får en rose og et dikt, med det stopper ikkje hær. Åste Ulvenes tok oss med i en reise i tid. Der ho fortalte litt om historia til Bø Bygdekvinnelag. Helga Eika leste frå avisa Samhug, som er en avis som blei handskrive av medlemer i da Bø Bondekvinnelag som vart staret i 1931. Og skal si at latteren satt godt, for de skrev på rim og de hadde en god humor. Så håper på å få hørt meir frå Samhug.    

 

Vi fikk også besøk av to musikkere Mona Skruverud og Helene Haukvik som fylte rommet med vakker melodi og sang.

Det var en nydelig kveld, takk til alle som var med på å gjøre denne kvelden så fin.

Og Gratulere til alle Bygdekvinner der ute.   

Bursdags sang