Hopp til hovedinnhold

Bø Bygdekvinnelag

En fillerye på gang i Vevstolen

En fillerye på gang i Vevstolen

Begynelsen på en duk

Begynelsen på en duk

Eplekake på eplefestivalen

Eplekake på eplefestivalen

Frå Eplefestivalen på Bygdeheimen

Frå Eplefestivalen på Bygdeheimen

Frå Eplefestivalen på Bygdeheimen

Frå Eplefestivalen på Bygdeheimen

Tur til almankås

Tur til almankås

Tur til kvenøya

Tur til kvenøya

Høst blei til vinter

Sommeren gjekk og Høsten kom, så var det plutselig vinter. Tiden kan gå fort og det har det også gjort for bygdekvinnene i Bø. 

Det er har vert stille på nettsiden, men det har vert god aktivitet i laget. Frå full aktivitet i vevstolen til eplefest på Bygdeheimen. 

Damen er godt i gang med å veve tepper og duker. De har fått leigt et rom på speiderhuset, der de har satt opp flere vever, og med et sammarbeid med husflidlaget har det fått en lærer og stemningen er god. for det er ikkje bare for å lære å veve men også det sosiale det bringer. Det blir skapt mange fine skatter hær. 

August var en våt måned som resten av sommeren, men det stoppet ikkje damene å komme seg ut en tur. Og turen gjekk til Kvenøya. Det er noe med å komme seg ut og være sammen med andre, det kan gjøre hverdagen så mye lettere og kosligere. For latteren og praten ligger løst, og en kan løse alle verdensproblemer og ikkje minst hjelpe hverandre. 

I oktober var det duket for eplefestival på Bø Bygdeheim, hær er  de eldre invitert. Og mange blei det, opp til 100 styk kom. Det blei eplekake og kaffe til alle. Demens koret kom og holde en nydelig konsert, der alle kunne være med å synge. Takk til alle som kom og til Demens koret. 

Amankås åpnet sine dører for damene en høst kveld i oktober. Der fikk damene hørt historien til bunadene i Telemark, vi har jo vest- og øst Telemark, stakk og liv og belte stakken er noen av de.  Det er fine bunader alle sammen med vær sin historie. Så de med å se de og kjenne på de mens en kunne høre på historien vær en spenans og lærerik kveld. Takk til Almankås som stilte opp, dette kunne vi tenke kån å gjøre igjen.

Dette er noe av det som har skjedd, ønsker alle en fin Vinter