Leder Anne Helene Langeland og ordfører Bjørg Tveito Lundefaret

80-årsjubileum og julemøte 12. desember 2018

Møtet ble holdt i spisesalen på Nome v. g. skole avd. Søve. 

Det var 40 personer som møtte denne kvelden, flere var innvandrerkvinner, både bosatte og beboere på Nome statlige mottak var blant de frammøtte. 
Leder Anne Helene ønsket alle velkommen, spesielt ordfører Bjørg Tveito Lundefaret og Gudny Dahlen. 

Ordfører Bjørg ordet og takket for invitasjonen i anledning Holla Bygdekvinnelags 80 årsdag. Hun sa hun hadde registrert hva vi jobbet med, fulgte oss på Facebook, at vi er samfunnsengasjerte. Hun gratulerte med jubileet, og leder fikk overrakt en flott blomstergruppe fra kommunen.

Anne Helene fortalte om avisen «Hjallarhornet» som laget brukte å skrive i for mange år tilbake. Hun leste et stykke fra avisen som omhandlet julestria før. Hun fortalte om starten til laget – det ble stiftet på Søve i 1938 under navnet Holla og Helgen Bondekvinnelag. De startet med 6 medlemmer, møtene ble holdt hjemme hos hverandre, årskontingenten var kr. 1,-.

Så ble det servert nydelig risgrøt som Helle hadde kokt, samt rød saft. Loddene ble sendt rundt mens vi koste oss med julegrøten.

Etter grøten ble tidligere ledere av laget kaldt fram, disse var bl.a.: Randi Dalen, Jane Hjelseth, Laila Grindem, Audhild Simonsen og Åshild Pershaug.
Da var det tid for jubileumskake, også den laget av Helle, samt kaffe. Etter kaffen var det loddtrekning, mange fine premier og blomster, samt fruktkurv. Til slutt reiste vi oss og sang «Deilig er jorden».
 

Bli medlem