Hopp til hovedinnhold

Kvelde Bygdekvinnelag

Mai Britt Darefjeld - en av initiativtakerne til Clinica Noruega

Fargerike, små ulltepper strikket av medlemmer av bygdekvinnelaget og av a

Over 100 strikkede ulltepper pakkes i kofferter og tas med til Guatemala i mars

Clinica Noruega i Guatemala

Mai Britt Darefjeld, sykepleier fra Larvik, med mye erfaring fra hjelpearbeid, bl.a. som delegat for Røde Kors, fortalte om det private hjelpeprosjektet i Guatemala, hvor hun sammen med Hanne Lunder har startet Clinica Noruega i 2005. Sammen med lokale damer bistår de den fattige indianerbefolkningen med opplæring i hygiene og å forbedre helsen, med medisinsk utstyr fra Norge. Men problemene er omfattende og hjelpearbeidet endeløst. Allikevel, de ser resultater av sitt arbeid, og de har også stimulert flere til å ta en utdanning innen helsefag. Det å ha en jobb kan være veien ut av fattigdom. 

En gang i året reiser de over til klinikken og følger opp arbeidet som gjøres der, og de gjør en omfattende innsats den tiden de er der.

Det var en imponerende og rystende historie Mai Britt delte med oss og som gjorde sterkt inntrykk.  
I laget vårt er vi glade for at vi har kunnet bidra med varme strikketepper, babysokker og luer, som blir delt ut til de så barna. En egen fadderkonto til lønn og utdanning av sykepleiere fikk vi oppgitt, likeledes til generell støtte til  utstyr og medisiner. Her blir alle gaver mottatt med stor takk. Alle midlene går til hjelpearbeidet. De som bidrar tar ikke ut en krone hverken til reise eller arbeid.

Vi ønsker disse fantastiske damene alt godt for prosjektet i Guatemala!