Hopp til hovedinnhold

Nordre Land Bygdekvinnelag

Aktiviteter og sommerhilsen


Vi feirer fortsatt jubileumet vårt, og reiser til Vegmuseet 19.08.17 med feirirng av Oppland bygdekvinnelag! Bli med!

NORDRE LAND BYGDEKVINNELAG fortsatt 80 år i 2017 og 

 feirer sammen med Oppland Bygdekvinnelag som også ble stiftet våren 1937:

Bygdekvinnelaget  som ble stiftet 11.juni 1937 , arbeider for kvinners samhold, tradisjoner og matkultur, familie og samarbeid i bygda.

Første kontingent var kr.1,00 pr år, og de hadde seks møter i året. Alle damene ble da titulert som "frue" og så selve navnet. Det hette da N. Land bondekvinnelag, men navnet ble endret omtrent 70 år senere til Bygdekvinnelag. Men den gang som nå , var det hva kvinner kunne få til, hjelpe hverandre og ivareta ulike tradisjoner som var utgangspunktet.

 

Dette fortsetter og vi har hatt: Sommertur på Baggerudssætra  med sæterkost og omvisning, minikurs om konservering av matvarer og bruk av ville vekster, servering, utlodning og lagssaker. Vi valgte vår tradisjonsrett fra N.Land ,som ble grynpølse, og gir tilskudd til K. Kompeliens bok om sætrer i N.Land. En hyggelig stund i et sæterhus fra rundt 1600 tallet!

Laget deltar på  Oppland Bygdekvinnelags  80 års feiring 19.08.17 på Norsk Vegmuseum , samt på Landsbydugnad med søppelplukking med stand, Bygdedagene i september og årsmøtet i oktober.  Saker er også  tradisjonsmatjakten som skal på eget nettsted for å kunne gi flere mulighet til å lage god mat, deltakelse i nærmiljøet, årsmøter  og Kvinner UT der vi ber med innflyttere og innvandrerkvinner med på aktiviteter ,tur i skogen og  lære om allemannsretten. Spennende!

GOD SOMMER  ønskes lesere av Utsiktsposten og hjemmesiden!