Hopp til hovedinnhold

Nordre Land Bygdekvinnelag

Påskehilsen

    PÅSKEHILSEN 2022

  

Snart påske, velfortjente fridager, og om litt kunne gå i tog og feire «ordentlig» 17.mai!

Bygdekvinnelaget har fått vært med på mange aktiviteter og oppgaver, som har gitt glede og samhold trass i begrensninger:

Bidrag til påskeegg på avdelingene på Landmo i stedet for «Dugurds-kaffen» før. Fint å bidra til ekstra kos i høytiden, kanskje samvær, kaffe og prat til høsten?

Godt samarbeid med MAKS-kafeen, mye læring, og pr.for begge. NRK- Innlandets reportasje på Kvinnedagen 8.mars viste hva samarbeidet består av! Torpa BK, MAKS-kafe’ og vi samarbeider videre! Ulike kurs, oppmøte på Kvinnegruppe torsdager, og med på våre aktiviteter. Info på sms/e-post.

Oppland BK kåret vårt lag og Torpa Bygdekvinnelag til årets  «Årets lokallag», for samarbeid med MAKS. Bygdekvinnelagene i N. Land er nominert til nasjonal pris for Norges Bygdekvinnelag som deles ut i juni. Spennende å se hvordan vårt samarbeid med MAKS blir vurdert sentralt.

Vi takker OBK så mye for «Årets pris»,  og takk til leder Borgny Sletten for besøket i S. Land hos Anita. Trivelig å møtes i lokallaget!

Matpakkedag på Dokka Barneskole for 6.klasse i februar med trivelige elever og gode matpakker.Samarbeid med N.L Bondelag for 27.gang!

N. L. Bygdekvinnelag er med i N. L. Landbruksforum, for økt samarbeid og fronte jord- og skogbruket.Styrke samarbeid barnehage /skole,ha Bygdedagene 17.og 18.september i høst, og ellers generelt fronter jord/skognæringen i kommunen. På tirsdag ga vi gave til Torpa Barne- og Uskole: Takker, stikker og koster, samt kjøkkenmaskin og bålkjeler. Ble meget godt mottatt!

Skolene på Dokka får også kjøkkenmaskiner. Viktig for matlaging videre, og bygdekvinner deltar med ulikt samarbeid.

Sommertur til Etnedal gleder vi oss til, møte om uønskede plantearter på Våtmarks-senteret på Odnes i juni, med på Elvelangs Folkestien 22.september og Frivilligdagen vår 15.oktober med mat og mat-tradisjoner her mest for barn og unge. Spennende tiltak og samarbeid!

Vi har meldt innsats for Ukrainaflyktninger. Håper å bidra til trygghet og trivsel her hos oss! En del meldt fra om hjelp, så venter videre.

Mandag 11.april overleveres Pårørenderomteppet og litt til på Landmo kl.12.00.Stine og leder deltar.

Blomkarsefrøgave til medlemmene også i år. Delt ut i S. Land, og har igjen noe. Vil du ha frø, kontakt leder. Oppfordrer til en enkel kjøkken-hage, dyrke litt i vinduet eller balkongen. Alle monner drar i mat-produksjon. Solsikker vil glede om dette sås!

Basar prøves, trekking på høsten. Vippsbetaling, og legges ut på FB. Sak på styremøte hos Marianne 18.04.22.

SE PÅ FACEBOOK, bilder og litt tekst fra laget og NBK, hjemmeside ordnes under NBK. Send leder bilder på sms, så får vi mer pr. for laget.

Bilder fra styremøte, tørre vafler, Dugurdskaffe på Landmo og byggsalat!

      

Alle  flotte bygdekvinner  og MAKS kvinner med familie ønskes en riktig GOD PÅSKE!   

Nyt dagene!