Hopp til hovedinnhold

Nordre Modum Bygdekvinnelag

Skott gård

Samling mennesker

Plommekasser

Plommetrær

Plomme

Stikkelsbær

Gårdsbesøk på Skott Gård

Masse inspirasjon og skaperglede og flotte produkter - møtte oss 12 damene som besøkte Skott gård en ettermiddag.

Nordre Modum bygdekvinnelag hadde septembermøte som gårdsbesøk. Vertskapet ønsket oss velkommen med veldig god plommegløgg og fortalte litt om gårdens historie og hva siste generasjon nå har fått til. Vi var heldige med været så vi fikk en tur i frukthagen med plommer, hyllebær, stikkelsbær og noe flere sorter. Vi fikk høre om hvordan plommer håndplukkes når de er modne på treet og dermed har smaken på sitt beste. Vi fikk også høre om hvordan produktene fra Skott gård leveres personlig til mottakerne - også på det store mottaket på Gjessheim hvor de så bæres for hånd inn og settes på paller. Både restauranter og barer i både Oslo, Trondheim og flere steder får personlig levert de videreforedlete produktene fra Skott gård, så det blir noen timer i bil nå og da for gårdeieren. 

Vi fikk så komme inn på Stabburet og se og også prøvesmake. Det var nok mange av oss som dro hjem med litt mer enn vi kom med. 

Møtet ble avsluttet med litt Bygdekvinnelagssaker, kaker og kaffe og utlodning. Hadde inntrykk av at de aller fleste var veldig fornøyde med dette møtet.