Hopp til hovedinnhold

Nykirke Bygdekvinnelag

Symbolet på roseslottet

Tur til Roseslottet

Nykirke bygdekvinnelag arrangerte tur til Roseslottet i Oslo 27 august. Vi koste oss med den overveldende kunsten som viste ukjent historikk fra krigen.

Roseslottet er en utendørs kunstpark. Du beveger deg langs en 300 m lang veg formet som en spiral. Gjennom guider, monumentalmelerier og geometri- instalasjoner opplever du forskjellige sider ved okkupasjonen og hunanismen. 

Gjennom kunsten berøres både kjent og mindre kjente sider ved okkupasjonen. Krigsfangenes lidelser, de ukjente enkeltindividene, hverdagslivet, krigsseilernes drama motstandskampene i sør og nord.

Visjonen for Roseslottet:

Vi ønsker å fortelle historien om krigen uten å demonisere eller glorifisere, sentralt i fortellingen står individet og dets valg.

Vi berører både kjente og mindre kjente sider ved okkupasjonen: krigsfangenes lidelser, de ukjente enkelt-individene, hverdagslivet, krigsseilernes drama, motstandskampene i sør og nord.

Forfølgelsen av de norske jødene får stor oppmerksomhet i billedserien og antisemittismen, før og under krigen, skildres.

Det kunstneriske språket ønsker å engasjere, utfordre og konfrontere. Kort sagt, vekke til live. Vi ser ikke på verden med et akademisk/analytisk blikk.

Dette er en kunstnerisk hylles til demokratiet.