Anny Sagen leste egne dikt
Anny Sagen leste egne dikt
I suppe må det også til vann
I suppe må det også til vann
Ane om digitale tovekurs
Ane om digitale tovekurs
Publikum koser seg
Publikum koser seg
Helt fersk eplekake
Helt fersk eplekake
Muffins
Muffins

Hageselskap med lyrikk

Endelig kunne vi møtes igjen! Lørdag 28. august samlet 18 bygdekvinner seg i hagen hos Ane Grøndahl for å høre Anny Sagen fortelle om lyrikksamlingen sin og lese fra den.

Det var smil og glede over endelig å kunne møtes igjen! Leder Ane åpnet tunet og hagen sin, og værgudene spilte på lag. Møtet startet med at Ane viste «live» koking av linsesuppe på bålpanne. Det var en analog versjon av «suppekurset» som ble lagt på Facebook før påske. Denne gangen ble grønnsakene ferdig kokt. Suppa ble servert med foccacia Ane hadde laget klar på forhånd. Ane viste også fram noen produkter som var resultat av digitale tovekurs på Facebook i vinter.

Etter at suppa var spist, fortalte Anny om lyrikksamlingen sin. Hun har i veldig mange år skrevet for skrivebordsskuffen. Hun er også kjent for å lese andres dikt, og Børli, Skjæraasen og Wildenvey var ofte på programmet. Da koronaen kom i fjor, ble det mange aktiviteter som måtte settes på vent, og det ble en god mulighet til å «rydde» i egne dikt og velge ut noen som kunne bli en bok. I sommer kunne hun holde sin egen diktsamling – «Dikt og tankeblikk» - i hendene. Hun leste noen av diktene for oss. Noen var underfundige, noen morsomme og noen litt vemodige. Flere benyttet anledningen til å kjøpe en diktsamling med dikteren navntrekk i.

Til slutt var det kaffe med kaker medbrakt fra noen i styret og festkomiteen. Det ble også tid til en god prat, og det var veldig godt siden det var så lenge siden sist. Etter at det var slutt hos Ane, hadde noe av damene en lett improvisert hagevandring hos Anne Kristine Moen som bor en drøy kilometer lenger sør. Hun har mange fine stauder og lager også mange flotte sommerblomster selv ved å starte med frø på vinteren. Det var en skikkelig fargeprakt i Anne sin hage og en hyggelig avslutning på en flott dag.

Bli medlem