Vi holder avstand!
Vi holder avstand!
Hvitveis - turens hoveattraksjon
Hvitveis - turens hoveattraksjon
Hva var det de skrev igjen? Foto: Ane Aa. Grøndahl
Hva var det de skrev igjen? Foto: Ane Aa. Grøndahl
Skavgras - grønt hele året
Skavgras - grønt hele året

Kombinert styremøte og hvitveistur

Planen var å se våren an og invitere til hvitveistur langs Glomma når hvitveisen blomstret, men svært lite ble som planlagt i vår. Halve styret tok turen sammen og fikk samtidig drøftet planene våre. Konklusjon: Lite eller ingenting på denne siden av sommeren.

Lørdag 18. april møttes et halvt styre på nedsiden av Rånåsfoss II, altså kraftstasjonen på vestsiden av Glomma. Leder Ane Aa. Grøndahl lager normalt maten til dem som jobber på Akershus Energi på Rånåsfoss, så hun fortalte litt om bedriften før vi startet.

Turen gikk over svaberg og på skogsstier. Det var variert skog med både barskog og løvskog. Arboristen Elise Bjørnson, som er nytt styremedlem fra i høst, konkluderte med at det kom til å bli fint langs Glomma når heggen blomstret også. Hegg var nemlig en del av det vi så, men det var mange forskjellige treslag og blomsterplanter langs stien.

Vi gikk et godt stykke forbi Blakersund før vi stoppet for «møte» og kaffepause. Det var et møte uten egentlig saksliste, og det ble ikke skrevet protokoll, men vi ble enige om at vi måtte avlyse planteauksjonen som var planlagt i mai fordi fantasien ikke strakk til for hvordan vi skulle samle, selge og fordele plantene uten at det ble en del kontakt. Så får vi bare se tiden an når det går an å arrangere noe i det hele tatt.

Turen ble i alle fall fin for dem som deltok. Været var strålende, og stien var god å gå på. Vi møtte mange andre, også noen vi kjente, men vi holdt avstand. Turen kan absolutt anbefales for folk som bor i rimelig nærhet. Vi startet som nevnt ved Rånåsfoss der en kan starte fra jernbanestasjonen og gå over den gamle brua, eller en kan komme seg ned den nokså smale vegen forbi vestre kraftstasjon med bil eller sykkel. Det er et friområde og en parkeringsplass der nede. Stien går visstnok helt til Fetsund, så en kan starte på flere steder. Hvitveisen vil nok være på hell, men det er mye annet fint å se. Om det blir storflom vil nok deler av stien stå under vann, så akkurat da er nok ikke den beste tida, men ellers er det et flott sted for friluftsliv.

Bli medlem