Hopp til hovedinnhold

Østre Udnes bygdekvinnelag

Foto: Margunn Koller Eggum

Foto: Margunn Koller Eggum

Tankevirus


23. mars hadde vi et hyggelig fellesmøte med Nes Bygdekvinnelag på Herberg Lille. Bente Saghaugen snakket om «tankevirus».

For første gang på mange måneder kunne vi møtes. Til dette fellesmøtet hadde vi valgt de flotte, nye lokalene på Herberg Lille. Driftsbygningen er gjenoppbygd ette brann, og nybygget er tilpasset både landbruk og selskapslokaler. Lara Dystland fortalte kort om virksomheten.

Deretter snakket Bente Saghaugen om «tankevirus». Hun tok utgangspunkt i tre små videoer som finnes på nett. Disse er noe som kan brukes i et litt videre omfang av folk som har psykiske problemer. For oss som ikke har det like tungt, kan det likevel være lurt å bekjempe «tankevirus». Dette «viruset» påvirker hjernen vår til å tenke oss selv dårligere enn vi er. Det får oss til å fokusere på det vi ikke kan eller er, det forteller oss at vi burde vært tynnere, burde trent mer og vært flinkere til det meste. Det begrenser oss også ved å advare mot å prøve på noe som vi ikke vet at vi allerede kan. Bente kom med flere tankevekkende eksempler.

Etter foredraget var det kaffe og kringle og loddsalg med et vell av gevinster. Cirka 20 damer syntes det var godt å komme sammen igjen og kunne le og prate.