Hopp til hovedinnhold

Østre Udnes bygdekvinnelag

Fornøyde kunder på Grinakervev. Foto: Grinakervev

Fornøyde kunder Foto: Grinakervev

Vever

Vever

Utemiljø ved Grinakervev

Utemiljø ved Grinakervev

Hadeland Husflidslag strikker votter

Hadeland Husflidslag strikker votter

Flere flotte produkter

Flere flotte produkter

Samling i Kommunehuset

Samling i Kommunehuset

Anne Marie Hvattum forteller om Østre Gran Bygdekvinnelag

Anne Marie Hvattum forteller om Østre Gran Bygdekvinnelag

Granavolden i regn

Granavolden i regn

Tur til Hadeland


En lørdag midt i august var vi på tur utenfor vårt eget lokalmiljø. Denne gangen tok vi tur i private biler til vakre Hadeland der vi besøkte Grinakervev og Granavolden.

17. august var en fuktig dag, men ikke verre enn at en biltur var helt greit. Vi samlet oss ved Neskollen og stablet oss inn i biler. Åse Raknerud Hoel, som kommer fra Hadeland, var turarrangør og reiseleder. Vi kom til Grinakervev i det de åpnet butikken, og vi fikk beundre produktene, fikk en liten demonstrasjon av vevteknikken, fikk handlet litt gaver til oss selv og andre, og de fleste fikk seg en kaffe eller annet med litt attåt.

Deretter dro vi videre til Granavolden der vi fikk omvisning av guide eller «turistvert» Anne Marie Hvattum som viste seg å være leder i Østre Gran Bygdekvinnelag. Hun fortalte om Kommuneshuset og betydningen det hadde hatt, vi fikk høre om den modige Gregers Granavolden og hans allierte i kampen mot Carl XIIs menn, vi fikk sagn og fakta om Søsterkirkene, omvisning i Glasslåven, og ikke minst: Hun ble med oss på en deilig lunsj på Granavolden Gjæstgiveri der vi fikk utvekslet erfaringer om å drive Bygdekvinnelag.

I Kommunehuset hadde Hadeland Husflidslag salgsutstilling. Flere damer satt med håndarbeid og demonstrerte forskjellige teknikker, blant annet hvordan den berømte Hadelandsvotten ble strikket. De hadde også mange andre fine ting.

Ettersom vi kjørte privatbiler sto vi litt fritt i når vi ville reise hjem, så noen tok turen innom gårdsbutikken på nabogården, noen valgte å besøke Hadeland Glassverk, mens andre reiste rett hjem, men alle var enige om at Åse hadde ordnet en fin tur.