Hopp til hovedinnhold

Østre Udnes bygdekvinnelag

Rolf Nordberg og forventningsfulle tilhørere

Rolf Nordberg og forventningsfulle tilhørere

Litt mat hører med

Litt mat hører med

Foccacia - italiensk brød til italiensk vin

Foccacia - italiensk brød til italiensk vin

Utvalget

Utvalget

Vinsmaking med «nogo attåt»


Fjorårets vinsmaking fristet til gjentakelse. I år var det Roar Nordberg fra Vincompaniet AS som presenterte italienske viner. Det var røde, hvite og «bobler» slik at det skulle kunne passe til forskjellige formål.

Østre Udnes Bygdekvinnelag inviterte til vinsmaking på Haga Samfundshus 7. februar. Roar Nordberg viste bilder og fortalte om vingårder og viner fra Italia. Terreng, jordsmonn og alder på vinstokkene har innvirkning på vinen. Likedan har det mye å si om vinen modnes på fat eller på flasker, og om fatene er av stål eller eik. Naturligvis betyr lagringstiden også mye.

Vi fikk smake elleve forskjellige viner. Vi startet med «bobler». Vin produsert utenfor Frankrike, kan aldri bli champagne, men musserende vin produseres mange andre steder. Vi fikk servert prosecco. Videre var det både hvite og røde viner.  Det var naturligvis også skaffet alkoholfrie alternativer, men ikke like mange. 28 bygdekvinner fulgte nøye med, smakte vin, forsynte seg av foccacia, ost og spekemat, pratet og koste seg, og stemningen ble høy.