Hopp til hovedinnhold

Skatval Bygdekvinnelag

Årets kulturminnedager har tema Drivkraft - Skatval bygdekvinnelag har markert det med en drivende sykkeltur bygda rundt på jakt etter kulturminner og historiske spor i terrenget. Her fra stoppen på Røkke for å høre historien om Fløtt på gården Fløan. Foto: Eva Dybwad Alstad

Bli kjent med bygda di - historisk sykkeltur med Skatval bygdekvinnelag

Skatval bygdekvinnelag markerte årets kulturminnedager med å invitere alle spreke damer i bygda på en historisk og trivelig sykkeltur i bygda etter spor fra eldre tid. Ole Hammer fra Skatval historielag ledet vei og krydret med små og store historier under veis. Turen ble avsluttet med tapastallerken på Friskgården - kjempegod mat fra Skatval Catering og Mat og stemningsfulle omgivelser ble prikken på i'en for de 17 spreke bygdekvinnene fra Skatval som ble med på tur denne søndagen.

Her ser dere noen bilder fra turen vår søndag 11. september i år - Takk for kjempefin tur til alle dere som ville være med!

Vi takker også kulturvernforbundet for støtten vi fikk til arrangementet, og for kjempefine plakater og kampanjemateriale tilsendt i posten. 

Og stor Takk til Ole Hammer fra Skatval Historielag for artige historier fra bygda vår - vi ble hakket klokere og stoltere av bygda vår etter det!

Og til slutt takk til Skatval Catering og Mat for kjempegod tapas og trivelig stund på Friskgården.  

Ole Hammer viser fram steinalderplassen på Hegge og fortalte historien om onkelen sin som ramla ned fjellskrenten på Hegge og ble liggende i snøen et døgn før folk i bygda fant han.
Ole Hammer ved Steinalderplassen på Hegge - har har det vært liv i mange tusen år!
Plakat ved bygdeborgen
Besøk ved Auran bygdeborg der Skatval Historielag med Ole Hammer i spissen har snekra tretrapp sånn at flere kan besøke dette flotte kulturminnet på Skatval
Tapastallerken
Turen ble avslutta med tapastallerken på Friskgården - tusen takk til Skatval Catering og Mat for supergod mat og stemning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

plakat
Skatval bygdekvinnelag fikk støtte til arrangementet fra Kulturvernforbundet, som også sendte oss flotte plakater som vi kunne bruke i markedsføringen av arrangementet. 

Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival med 300 arrangement og 50.000 besøkende rundt om i landet hvert år. Tema for kulturminnedagene i 2022 var Drivkraft. På Skatval ble dagene markert med en drivende sykkeltur bygda rundt i regi av Skatval bygdekvinnelag og Skatval historielag.

Les mer om kulturminnedagene på https://kulturvern.no/kulturminnedagene/