Hopp til hovedinnhold

Skatval Bygdekvinnelag

Kvinnehelse og Livsmestring

Skatval bygdekvinnelag har arrangert møte om kvinnehelse i samarbeid med Skatval sanitets lag. Tema så ut til å interessere mange - rundt 60 damer fra bygda møtte opp på Friskgården forrige uke.

Bedriftsveileder og flokeløser ved Friskgården, Bodil Myhr, fokuserte mest på livsmestring i sitt foredrag. Det er viktig for helsa vår at vi greier å se og fokusere på det en faktisk mestrer i livet, mente Bodil. Selv om de fleste får noen skavanker i løpet av livet så gjelder det å bruke restevnen til bidra positivt ovenfor seg selv og andre med det en kan. Det meste av oss er nemlig friskt, fortalte Bodil, så da gjelder det å ha det så bra en kan ut i fra det ståstedet en er.  

Litt motgang er også bra, poengterte hun, det gjør oss til mer robuste mennesker, og kan gjøre det enklere å takle de store bølgedalene i livet som de fleste møter før eller siden. 

Kaffe og kaker og prat ble det også tid til. Et veldig positivt møte og veldig fint å samarbeide med Saniteten om dette arrangementet - dette må vi gjøre flere ganger.