Hopp til hovedinnhold

Skatval Bygdekvinnelag

Skatval bygdekvinnelag på sykkeltur

Med sykkel på glemte stier - bli kjent med bygda di!


Med flere avlyste arrangement våren 2020, fant vi endelig oppskrifta på vellykka og smittefri aktivitet i laget vårt.


Her kan du lese om årets sykkelturer på gjennglemte stier i Skatvalbygda. Enkelt å arrangere og en kjempefin måte å bli bedre kjent i bygda si på! 


 

 

Turen rundt Nord-bygda - Sykkelturen på Nord-bygda gikk fra Alstad på Skatval, tirsdag 9. juni kl 19:00, videre over Kammen til Røkke, om Opheim og til Kongshåmmårn. Her var det lagt opp til felles kafferast før vi sykla via Kolonihagen og tilbake til Alstad.

Kongshåmmern med utsikt mot Vinge og Sør-bygda

Kongshåmmern med utsikt mot Vinge og Sør-Bygda

Mht korona ble det anbefalt å bruke egen sykkel, og holde god avstand i fart og under kaffepausen på Kongshåmmårn. Alle tok med egen mat og drikke. Styret tente bål og stilte med sprit for håndvask.

Pust i bakken og kafferast på Kongshåmmern

Turen rundt Sør- Bygda - Uka etter, 19. juni ble det sykkeltur på Sørbøgda. Været var fantastisk! Vi starta opp på Bergsve, og så gikk turen videre i retning Baar og Krøkesberget. Vi fikk også tid til å ta en sving over Gappelskurru der vi stoppet en stund på Einberget.  Spennende plass med spennende ny restaurant hjemme hos Ola & Co.

Kjempevær - supert å stoppe på Vinge når sola skinner sånn!

Kaffestoppen tok vi på Vingestranda, og noen rakk et avkjølende bad før vi sykla mot Skjervold og videre opp Skalet. Vel oppe og nesten tilbake til utgangspunktet, satte vi igjen sykkelen og klatra opp på Skardshåmmårn til fots, en tur på ca 15-20 min gange, og med fantastisk utsikt som premie!

Skårdshåmmeren

Turen ble avsluttet med utsikten fra Skårdshammeren

Hvordan få med flere på tur - Annonsering og jungeltelegraf

Stjørdalens Blad ble med oss på turen på Sør-bygda. Du kan lese oppslaget i lokalavisa vår her: https://www.bladet.no/nyheter/2020/06/20/En-dag-i-m%C3%A5neden-samles-40... Veldig positivt når lokalavisa skriver om oss, vi fikk mange tilbakemeldinger på dette oppslaget og et nytt medlem i laget!

Vi laga plakater om turene som ble hengt opp på butikken og på landbrukslaget i god tid i forveien. Turen ble også annonsert på facebooksida vår ved å lenke til arrangementet som vi la ut på Bygdekvinnelaget.no (se her: https://bygdekvinnelaget.no/lokallag/skatval-bygdekvinnelag/arrangemente... og her: https://bygdekvinnelaget.no/lokallag/skatval-bygdekvinnelag/arrangemente...). Ta gjerne en titt på facebook-sida vår (Skatval bygdekvinnelag; https://www.facebook.com/groups/502961373644795), den er åpen for alle så her kan dere se hvordan vi jobber der for å få med oss folk på våre arrangement. 

Men det beste er likevel å ta med en venn, og inkludere ikke-medlemmer på lik linje med medlemmer. Sammen blir vi flere og best!

 

Trimpoeng motiverer til nye turer!

På begge turene var det mulighet for trimpoeng gjennom IL Fram. Vårt inntrykk er at mange var ivrige på det! Og etter disse bli-kjent-turene var det lett å sanke nye trimpoengene, igjen og igjen gjennom hele sommeren! Spreke bygdekvinner ble enda sprekere!

Skatval bygdekvinnelag anbefaler sykkeltur i bygda.