Hopp til hovedinnhold

Skatval Bygdekvinnelag

Lær å reparer dine egne klær!

Synlig reparasjon av klær # Nøysom

Skatval bygdekvinnelag har fått støtte fra Norges bygdekvinnelag til å arrangere kurs i synlig reparasjon av klær i regi av prosjekt Nøysom. Dette resulterte i en artig og nyttig kveld for de frammøtte, og har inspirert flere av kursdeltagerne til å reparere gamle favoritt-plagg, slik at de kan brukes i enda noen år!

Åpent arrangement - vi inviterte bredt!

Skatval bygdekvinnelag la opp til et åpent arrangement der alle interesserte kunne melde seg på. Det ble annonsert med plakat på Coop Extra og på Skatval landbrukslag, i tillegg til at det ble annonsert på nettsidene og facebooksiden til Skatval bygdekvinnelag. For å trekke med oss ungdommer hang vi opp plakater på Aglo Videregående skole og på Stjørdal voksenopplæring.

Kompetent lærer - vi fant henne i bygda vår!

Sissel A. Djupvik, jobber som lærer i søm og tekstilhåndtverk på Aglo Videregående skole på Skatval. Denne kvelde stilte hun som innleid kursholder, og viste oss hvordan vi enkelt kan reparere et plagg med et hull eller en flekk ved hjelp av nål og tråd.

Resultater

Kvelden resulterte i mange fine og kreative løsninger - På en gammel silkebluse med flekk har Sissel her brodert en artig fugl og blusen er som ny! Kari hadde med en gammel jakke med slitt og hullete armbord - nedenfor ser dere hvordan den nå er i ferd med å bli god som ny og med nye mansjetter. Og Sigrid broderte en rød blomst over hullete ullgenser. Artig og pent. 

brodering over rflekkStrikke ny vrangbord på arm Brodering over hull i genser

Nedenfor ser du kursleder og ivrige kursdeltagere. Reparasjon av boblejakke-lomme, og fix ferdig boblejakke til neste helg!

ivrige kursdeltagere og kursholderreparasjon av boblejakkegode tips til synlig reparasjon fra Husflidlaget

Fiks det - nyttig kurshefte for synlig peparasjon, utarbeidet av Husflidlaget!