Hopp til hovedinnhold

Skatval Bygdekvinnelag

Strukhauet

Rauhåmmårn

Heggesberget

Klempen

Røkkesbugta

Holfjellet

hos Liv

gullburet

hos søstrene Emmelhorst

Tur-rapportering fra Skatval bygdekvinnelag


2021 ble et annerledes år for de fleste pga Korona. Også vi i Skatval bygdekvinnelag måtte tenke nytt. Heldigvis bor vi i ei bygd med mye flott natur, og fine og tilrettelagte utanlegg. 2021 ble året da Skatval bygdekvinnelag virkelig tok i bruk disse fasilitetene. Vi ser ikke mørkt på å planlegge nye turer og utendørsarrangement i 2022!

Rett etter jul i 2021 bestemte styret i Skatval bygdekvinnelag seg for å arrangere noen "lavterskel" turer rundt om i bygda vår, for å holde motet oppe i ei krevende tid med koronarestriksjoner og lite sosial omgang.

Det ble gjennomført et arbeidsmøte på messenger der vi hadde en idedugnad på mulige turmål i bygda. Ansvar for å arrangere turene ble fordelt i styret. Vi var også i kontakt med smittevernleder i kommunen før vi satte i gang aktiviteten.

Jevnt over ble det gjennomført en tur annenhver onsdag utover hele våren fra og med 17. februar. I snitt deltok ca 10 personer per tur som ble arrangert.

Du kan lese mer om en av disse turene lengre ned i artikkelen.

 

Åpne arrangement - jo flere jo bedre

Turene ble annonsert som åpne arrangement på nettsidene våre, og på facebooksida vår, som er ei offentlg side og åpen for alle. Både medlemmer og ikke medlemmer deltok på turene.

På tross av koronasituasjonen har Skatval bygdekvinnelag registrert medlemsvekst i 2021, og nye medlemmer kommer også til i 2022. Det er vi fornøyd med, vi tror inkluderende aktiviteter kan være noe av forklaringen.

Dette inspirerer også oss i styret til videre planlegging av turer og andre aktiviteter i 2022! 

 

Tur med kunst og hage-tema

De fleste turene vi tok i 21 var "lav-terskel-turer", dvs "møt opp som du er og bli med ut en tur". Men den 11. august arrangerte vi tur med tema "Kunst- og hage". Det slo an! 

Ca 25 damer deltok, vi hadde sol og fint vær, og syntes vi så og opplevde mer enn på lenge, selv om vi sykla rundt i vår egen bygd, og besøkte steder og mennesker vi kjenner godt fra før. 

Turen gikk med sykkel fra Skatval sentrum til Storsvedalen, med 3 innlagte stopp ved: 

1) Gullburet der vi så på smykkersamlinga og det nye utstillingslokalet til Julie Hopmo

En titt gjennom vinduene på Gullburet til Julie Hopmo

 

2) Hos søstrene Emily og Randi Elmerhorst med omvisningen i deres kunstbutikk med produksjonslokaler og hageanlegg ved den gamle nedlagte bensinstasjonen på Skatval:

Damer og sykler i haug utenfor kunstbutikken til Emily Elmenhorst. Emily er nå nytt medlem i Skatval bygdekvinnelag, vi er stolt over å ha en annerkjent kunstner med på laget! 

 

3) Dregsetsve Hage & Galleri - med fotoutstilling v/Liv Reitan og hagevandring ved Liv Hugnes. Begge er selvfølgelig medlemmer i Skatval bygdekvinnelag. På denne siste stoppen serverte Bygdekvinnelaget velkomstdrikk, bestående av solbærsaft og Mosell - en fin tørstedrikk for sensommerkvelder som dette .

Hagevandring hos Liv og Einar Hugnes ved Dregsetsve Hage og galleri

 

 

I faktaboksen nedenfor har vi satt opp en oversikt over alle turene Skatval bygdekvinnelag arrangerte i siste arbeidsår 2021. Se også bilder fra noen av disse turene ved å bla i bilderamma øverst på denne sida.