Hopp til hovedinnhold

Skatval Bygdekvinnelag

Vi har vært på malekurs!

Skatval bygdekvinnelag prøver stadig nye ting - i vår har vi vært på kurs med Oddrun Øfsti Brandsæter og lært om akrylmaling.
Tre trivelige kvelder med malerkost gav resultat.
Men best av alt - Skatval bygdekvinnelag fikk nye venner - Gjennom samarbeid med integreringsenheten i Stjørdal kommune fikk vi med oss tre unge kvinner fra Syria på kurset. Artig og inspirerende å bli kjent med dem, og å lære og gjøre noe sammen.

Skatval bygdekvinnelag inviterte i vår medlemmer og andre interesserte til malekurs hos Oddrun Øfsti Brandsæter i Øfsti. 

Oddrun viser fram noen av sine arbeider til Ingrid i Skatval bygdekvinnelag
Oddrun viser fram noen av sine arbeider til Ingrid i Skatval bygdekvinnelag

Oddrun Øfsti Brandsæter er selv bygdekvinne i Stjørdal bygdekvinnelag. På hjemgården sin i Øfsti har hun eget atelie, der hun også stiller ut sine egne arbeider i kull, acryl og olje.  I tillegg til utsalg tilbyr hun også kurs for grupper og enkeltpersoner som ønsker å finne sitt eget utrykk.

Du kan lese om Oddrun og hennes arbeid på hjemmesiden hennes: https://oddrunsatelier.com/ 

Hva lærte vi på kurset? I tillegg til å prøve oss på å male i akryl fikk vi lære om; idé og veier videre i prosessen, fargekomposisjon og ulike teknikker underveis.

Målet var å være kreative og ha det moro under maleprosessen, og det hadde vi sannelig!

Skatval bygdekvinnelag får nye venner - Stjørdal kommune har som én av 40 kommuner fått tilskudd fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) øremerket til integreringsarbeid blant frivillige lag og organisasjoner.

Styret i Skatval bygdekvinnelag deltok på informasjonsmøte i kommunen om tilskuddsordningen tidligere i år og har søkt og fått innvilget midler til å jobbe med forskjellige inkluderingstiltak i løpet av året. Et av tiltakene har vært å invitere med oss kvinner med innvandrerbakgrunn på våre kurs. 

Vi fikk god hjelp av flyktningkoordinator i Stjørdal kommune, Lena E. Rolfseng, som satte oss i kontakt med 3 unge kvinner fra Syria som for tiden er elever ved voksenopplæringa på Stjørdal. Og vipps hadde vi 3 dyktige og engasjerte kursdeltagere med oss på laget. 

Noen av produktene fra kurset ser du nedenfor:

Gitarsolo av Ingrid Westbye i Skatval bygdekvinnelag
Gitarsolo av Ingrid Westbye i Skatval bygdekvinnelag
Ragna blues
Blues fra Ragna Dybwad Alstad
Lotfeya Koblawi malte en glad frosk! Her smiler hun like bredt etter at hun fikk høre hva som skjer når en kysser en frosk i Norge.....
Lotfeya Koblawi malte en glad frosk! Her smiler hun like bredt etter at hun fikk høre hva som skjer når en kysser en frosk i Norge.....

 

 

 

heidi sin produksjon
Heidi Valstad i Skatval bygdekvinnelag har draget på penselen og fikk til tre flotte bilder!

 

 

 

Maysaa Koblawi og Farah Shamyani
Farah viser stolt fram sitt bilde - når en maler glemmer en seg selv sier Farah. Maysaa Koblawi (t.v.) og Farah Shamyani (t.h.).