Emma MacKenzie Paulsrud
Emma MacKenzie Paulsrud
Smykker fra Kenya
Smykker fra Kenya
Kari beundrer veskene
Kari beundrer veskene

Oktobermøte med eftasverd på tradisjonelt vis med medbragte matretter

Tema på møtet: Emma MacKenzie Paulsrud fortalte om sin oppvekst og fattigdom i Kenya.

REFERAT FRA MEDLEMSMØTE PÅ FRIVILLIGSENTRALEN 9.11.16

Liv R. Kjos ønsket velkommen til eftasverd. Vi åpnet med å synge «høstvise» som Inger Aarvig spilte piano til. Det ble så orientert om aktiviteter SBK har arrangert i høst, bl.a. laging av potetlefser på Grinitun, laging av grønnsakssuppe til salg på oktoberfestivalen, pynting til høsttakke-gudstjeneste og flatbrødkurs.

Emma MacKenzie fortalte sin rørende historie om sin oppvekst i Kenya. Familien hennes var blant de aller fattigste i landsbyen, og barna hadde liten mulighet til skolegang.

Arbeidsledigheten er stort der, og kvinner har problemer med å skaffe penger til mat til seg og barna, noe som medfører misbruk, overgrep, spredning av aids og barn etterlatt til seg selv. Ektemenn dør ofte tidlig, eller forlater sin familie, og det er kvinnene som får det store ansvaret med å ta vare på alle sine barn alene. Emma kom med en sanggruppe til Norge for over 10 år siden og møtte kjærligheten i en norsk mann. De giftet seg og hun har siden bodd i Degernes.

Hun og ektemannen startet for en del år siden et prosjekt i Kenya for å skape arbeidsplasser til kvinner da det er vanskelig å finne arbeid.  Målet er å hjelpe dem med arbeid som gir inntekt til mat, medisiner, skolegang, klær, og drive opplysning om AIDS.  De ønsker bl.a. bygge fjøs, kjøpe kuer, griser og høner, og kanskje få kvinnene til å bli selvstendige.

Ønsker du å støtte dette prosjektet kan du gi en gave til Paulsruds prosjektkonto 1050.13.63427.

Emma hadde med seg 2 venninner fra Degernes og de solgte i tillegg fine produkter laget av kvinner fra Kenya, bl.a. halskjeder, vesker, armbånd og øreringer.

BEVERTNING

Denne kvelden var det deilige kveldsretter som alle hadde medbrakt samt kaker.

Til slutt sang vi «Din tanke er fri» og takket for i kveld.

Loddsalg: kr  2.000,- gikk til Paulsruds prosjekt.

 

Julemøte er onsdag 14.12.16. Det vil bli servert rømmegrøt da det er igjen rester fra skogdagen. Temaet denne kvelden er «Gamle juletradisjoner og julehistorier».

Det er meningen at medlemmene selv skal fortelle om dette, så meld det til Liv R. Kjos på tlf. 482 06 517 innen 30.11.16.

Ref.: Kjersti Swang Unnerud

Eftasverd

Eftasverd

Bli medlem