Hopp til hovedinnhold

Spydeberg Bygdekvinnelag

Stiftelsen Reto for Håp tok imot oss på Marsmøte

Spydeberg Bygdekvinnelag hadde møte onsdag 9. mars 2016. Møtet var hos RETO FOR HÅP, som nettopp har åpnet utsalg i det gamle Knapås-bygget i Stasjonsgaten.

Møteleder Sigrid Egeland ønsket de 25 frammøtte velkommen.  I tillegg var 4 fra Reto tilstede.

Marga fortalte at Stiftelsen Reto for Håp startet i Spania i 1985 av en familie fra USA, som lot ungdom med narkotikaproblemer få bo hos seg.  Snart leide de eget hus til virksomheten, som de finansierte ved å selge brukte ting de fikk.  Denne kristne stiftelsen er nå i 30 land.  Marga og hennes mann startet opp i Norge i 2005.  De begynte i Ski, flyttet til Spydeberg (Nesset) i 2007 og har i flere år også hatt virksomhet på Store Løken + butikk i sentrum.    Stiftelsen gir gratis hjelp til vanskeligstilte og finansierer dette med å motta brukte klær, møbler, ”ting og tang” som de selger i butikkene sine.  Ungdom med rusproblemer får rehabilitering i Spania og ettervern i Norge.  Dette er basert på frivillighet.   Stiftelsen samarbeider med andre organisasjoner.  Ungdommen arbeider med restaurering av møbler, steller klær osv.

Alexander Einarsen Enne fortalte om forretningsdriften.  Han mente at formålsparagrafen til NBK samsvarte godt med målene til stiftelsen og poengterte hvor viktig det er med glede i hverdagen.   Reto leier bygningene (og tunet) på Store Løken.  To familier bor i hovedbygningen og kårboligen er ”jentehus”.  Låven og de andre uthusene brukes i den daglige virksomheten.   Foruten butikken i Spydeberg har de også et utsalg på Bjølsen i Oslo. 

Sigrid takket Marga og Alexander med blomster.  Vi sang ”De nære ting” og så var det tid for mannekengoppvisning.  Kari, Lillian og Turid presenterte flere flotte antrekk – noe som  pirret kjøpelysten blant de frammøtte.  De fleste tok seg tid til en kaffekopp og kringlebit midt i ”handlerusen”.  Før Sigrid avsluttet møtet, minnet Liv R S Kjos om teaterforestilling i Askim 26. april, sykkeltur til Bjerkebakke 26. mai og sommermøte på Bygdetunet 8. juni.