Hopp til hovedinnhold

Stord Bygdekvinnelag

Delegasjon fra Stord

Bente, Rigmor, Sissel, Marit-Anne, Mariann

Jorunn Henriksen

Jorunn Henriksen.

Veronica Simonè Fjeld

@yummymummy

Anne Lydia, Sunniva og Elisa

Anne Lydia, Sunniva og Elisa

Roger Severin Bruland.

Roger Severin Bruland.

Bothild Å. Nordsletten.

Bothild Å. Nordsletten.

Gilberdal

@gilberdal

Øyvind Myhr, Hillesvåg.

Øyvind Myhr, Hillesvåg

Med Bygdekvinnelaget i Guatemala

Med Bygdekvinnelaget i Guatemala. Marianne Rundgren og Cecilia Lyslo

Årets lokallag, Kråkstad Bygdekvinnelag

Årets lokallag, Kråkstad Bygdekvinnelag

Audun Husby, Sosan Asgari Mollestad

Audun Husby i Utviklingsfondet og Sosan Asgari Mollestad.

Ystepikene

Ystepikene.

Ragnhild Finden.

Ragnhild Finden

Styre og administrasjon i NBK

Styre og administrasjon i NBK

Inspirasjonseminar i Stavanger 10.-12. nov.

Inspirerende seminar i regi av Norges Bygdekvinnelag.

Igjen har vi fått være med på et flott Inspirasjonseminar arrangert av Norges Bygdekvinnelag. Vi var 5 damer som reiste fra Stord.

Fredagen startet med velkomst av Leder Jorun Henriksen. Influenser og standupkomiker @yummymummy hadde et forrykende show om synspunkter på kropp. Tre flotte ungdommer hadde en nydelig konsert. Så var det god middag og tid til å prate sammen. Det er veldig viktig når 200 damer møtes.

Lørdagen startet for veldig mange med yoga. Så ble vi tatt med til Italia i pandemien, og til Ukraina i krigen. Roger Severin Bruland gjorde inntrykk med sine erfaringer. 

Redaktør i Bondevennrn og tidligere diplomat i Ukraina, Bothild Å. Nordsletten snakket om hvordan vi skal sikre maten i en urolig verden. Etter en god pause fikk vi høre gruppen @gilberdal synge nydelige sanger på norsk. 

Med brask og bram ble Bygdekvinnelagets profileringsaksjon satt i gang. Strikkekonkurransen "StrikkUng40". Der skal det brukes norsk ull, og Øyvind Myhr fra Hillesvåg Ullvarefabrikk tok oss gjennom sin fabrikk sin historie. Vil du designe din egen eller andres genser kan du sjekket Woolit, som Cathrine Løland presenterte. 

Marianne Rundgren og Cecilia Lyslo tok oss med på medlemstur til Guatemala. 

Årets lokallag ble kåret, og fikk velfortjent pengepremie. Kråkstad Bygdekvinnelag har mange flotte aktiviteter. 

Før middag var det forskjellige aktiviteter. Noen badet og tok badstue, noen drev med takkebakst, noen fikk innblikk i prosjektarbeid, det var besøk på hermetikkmuseum, og det var strikkekafè. Igjen var det god middag på kvelden, med litt trylling innimellom. 

Søndagen var først viet Guatemala. Programkoordinator i Utviklingsfondet, Audun Husby satte oss inn i alle de utfordringene kvinnene av urfolk bærer på. De er urfolk, de er fattige, og de er kvinner. Det er også veldig mannsdominert, kvinnene er veldig lite verdsatt, og det er et veldig voldelig samfunn. 

Audun  Husby og Sosan Asgari Mollestad hadde en fin og tankevekkende samtale om organisering, solidaritet og kvinnekamp, med bakgrunn i erfaringer fra Guatemala og Iran. 

Ystemor, Siri Rasmussen i Ystepikene fortalte om veien fra tanken om å begynne å yste kom, til der de er i dag. De syster mange forskjellige oster, leverer til flere butikkjeder, og har fått medaljer både i NM og VM. 

Siste innslag var med Ragnhild Finden. Om hvordan være dronning i eget liv. Hun er gründer, coach, og foredragsholder,... og hun hviler middag 😉

Vi reiser hjem igjen etter å ha hørt mye, lært mye og blitt kjent med mang andre Bygdekvinner. Vi er heldige som er medlemmer av en så flott organisasjon som lager et så flott arrangement for oss annethvert år.