Hopp til hovedinnhold

Stord Bygdekvinnelag

Jul

Jul

Julebrev 2022

Kjære alle Damer i Stord Bygdekvinnelag.

Nå har vi lagt bak oss et spennende år på mange måter.
Vi har vært veldig aktive, og fått mye gjort i Frivillighetsåret 2022.
Vi har vært på turer til Tysnes og Kvinnherad.
To ganger har vi vært på Førland , en gang på blomstermøte, og en gang på kransekurs, med veldig god respons begge gangene.
To ganger har vi vært i Borggata og stekt lappekaker, på «Folk i  sentrum» og på julegrantenning.
Vi har hatt gjester på møtene våre som har fortalt om  stell av blomster, om lutlandbruk, om minner fra levde liv,  om Frivilligsentralen og  Bua, og ikke minst fikk vi et innblikk i helsesituasjonen i Gambia.
 Det er bare å fortsette å strikke  babytepper og luer til nyfødte, for Bømlo Folkehøgskule  fortsetter sitt engasjement  i Gambia. Guro tar imot.
Vi fikk med oss damene på Mottaket på syltetøykoking og bollebakst.
Det var også veldig populært.
Den siste onsdagen i måneden er vi på Mottaket  på Strikkekafe. Vi har med oss litt kaffemat og Røde Kors koker kaffe. Da går skravla og strikkepinnene. Slett ikke alle strikker, men koser seg med kaffe og prat. Sosiale møtesteder er viktige.
Adventsmøtet vårt hadde vi i Leirvikstovo, hvor vi spanderte grøt med spekemat og kaffe og julebakst på den faste gjengen som går der og spiser middag på tirsdager.
Vi hadde ordnet med litt musikk fra Kulturskolen, det var utlodning, opplesning og julesanger
Alt var gratis for de som var med, og det ble satt stor pris på.
Det er flere fra Bygdekvinnelaget som er med på servering og dekking/rydding på disse tirsdagene, men det er plass til flere.
Fredags-ettermiddagene er det Flyktningekafè i Leirvikstovo. Der er vi også representert med vaffelsteking, kaffekoking og prat. Veldig kjekk aktivitet, som det er veldig lett å være med på. Fredag 16. 12. var siste gang før jul . Barna fikk godteposer, og de voksne kunne forsyne seg av Rigmor sin kasse med ull-lubber. Vi frivillige fikk en pose med julegodt, og et koselig brev fra ukrainerne . Der var svært rørende å bli satt pris på.
Vi har sendt 2000 kroner til Frelsesarméen, og fått takkebrev fra dem.
Så har vi fått 5 nye medlemmer i år. Hjertelig velkommen til Tora, Marit, Sylvi Irene,
Berit Marie og Kari. Håper dere finner dere godt til rette i Bygdekvinnelaget.

Jeg vil si tusen hjertelig takk til all medlemmene som legger ned innsats for at vi skal være et aktivt lag. Håper at enda flere kan finne tid til å være med. Det er viktig for meg å presisere at vi ikke skal være så «flinke». Ingen skal føle de blir presset til å være med på noe de ikke vil. Det er stor takhøyde i Bygdekvinnelaget, og alle skal få bidra med de de har lyst til. Vi vil det skal være kjekt og sosialt å gå i Bygdekvinnelaget. Send meg gjerne en melding hvis du har tanker om dette.

Vi i styret vil prøve å få til kjekke arrangement  til neste år også. En del av de arrangementene vi hadde dette året vil muligens bli ført videre, som en tradisjon. Vi er hele tiden i «markedet» for nye idéer, så kjenner du noen som kan noe som vi kan ha lyst til å høre og og lære om, så kom med det. 
Jeg vil også få takke styret for utmerket arbeid og uvurderlig støtte.

Så vil jeg helt til slutt få ønske deg og dine en riktig God jul.

Beste hilsen Marit-Anne.

 

                                                              

                                     .