Hopp til hovedinnhold

Torpedal og Asak Bygdekvinnelag

Tres fra Halden

Tres fra Halden - Foto:kanDusi

Birgirsdottir

Ull og Skaperglede fra birgirsdottir.no

Armeen

Armeen i Tistedal, foto: Halden Arbeiderblad

La deg inspirere av sang fra Halden og ull fra Island

Tirsdag 20. august samles vi i Armeens selskapslokaler i Tistedal for en inspirerende kveld. Tres har nå sunget sammen i 19 år på mange ulike scener og kommer til oss fra Rokke for å holde konsert. Vi får også besøk av Gunn Birgirsdottir som er full av skaperglede og kunnskap om hvordan den islandske ullen kan brukes og hvilke kvaliteter denne har.

Alle generasjoner er velkommen når Torpedal og Asak Bygdekvinnelag inviterer til en inspirerende kveld i Tistedal. 

Sted: Skolegata 11 i Tistedal
Tid: Dørene åpnes kl 18:00, arrangmentet starter 18:45
Pris: 90 kr

Det blir servering av kaker, kaffe og te. Du kan få kjøpt Tommys bøtteis, brus og grillpølser. Det blir også loddsalg med mange fine gevinster.

 

Mer informasjon om Tres
Tres består av Gro Janet Haug Mo, Inger Marie Vierli Vold og Kristin Harboe, alle bosatt i Rokke i Halden.

De er alle utdannet pedagoger, og jobber / har jobbet med barn og ungdom. De har sunget sammen i 19 år, har stått på mange ulike scener og samarbeidet med mange forskjellige aktører. Det hele startet med en årlig julekonsert i Rokke kirke 2. juledag. De siste årene har de også sunget med bla Halden Storband, Tistedalen Musikkforening, Rakkestad Janitsjar, Svein Bjørneby`s kvartett, julekonserter med Margrethe Simensen Gaulin og hatt flere konserter i samarbeid med Sarpsborg Sangforening.
Høsten 2018 gjennomførte de en egen konsert i Fredrikshald teater foran fullsatt hus.

De har også tre ganger bidratt med julesanger på det årlige cd prosjektet «Jul i Halden» til inntekt for Frelsesarmeen.
 

Mer informasjon om Birgirsdottir
Gunn Birgirsdottir har laget strikkebøker og oppskrifter basert på islands ull, og har fartet rundt i Norges land med foredraget SKAPERGLEDE. Nå har hun landet på et småbruk i Stokke og har laget en nettbutikk (birgirsfottir.no) slik at alle kan få mulighet til å bestille islandsk ull rett fra Island. Gunn vil ha med seg garn og oppskrifter som kan kjøpes i løpet av kvelden og har mye kunnskap om islandske ulla som hun vil dele med oss. 

Så heldig jeg er, som får lov til å dele min skaperglede, i form av en bok. Sånn litt over halvveis i livet (66-modell), er det herlig å kunne bruke tid på det jeg liker aller best, nemlig designe strikkemodeller, lage forskjellige ting av naturmaterialer, og gamle brukte ting. Når jeg ikke strikker eller snekrer, farter jeg rundt på motorsykkelen min, som også er blitt en stor lidenskap. Fra sykkelsete kommer jeg tett på naturen, og det er gjerne da jeg henter inspirasjon, når jeg skal designe strikkeplagg.  

Som halvt islending, har jeg lenge vært kjent med den islandske ulla, med de unike egenskapene. Når jeg blir bedt om å beskrive plagg av islandsk ull, pleier jeg å si, at det er som å ikle seg en sau. Ulla er minimalt behandlet med kjemikalier, og har således beholdt egenskapene - høyt lanolininnhold (som gjør plagget nærmest vannavstøtende), de er varme og veldig lette. At det kan lukte litt sau når jeg åpner pakkene med garn, ja det tar jeg som et kvalitetsstempel.

Noen velger et enkelt strikkeprosjekt, for da kan man samtidig la tankene fly. Noen trenger noe annet å tenke på, og velger et prosjekt som krever konsentrasjon. Modellene i boka er ment å være for alle. Grunnoppskriftene er enkle, men ved å kombinere de ulike modellene, kan du gjøre de så avanserte som du selv vil.  Jeg håper du vil finne noe du får lyst til å strikke, og som gjør at du vil oppleve lykkelige øyeblikk.