Hopp til hovedinnhold

Torpedal og Asak Bygdekvinnelag

Økodagen 2025 i Rødsparken

Økodagen 2025 i Rødsparken

Halden sopp- og nyttevekstforening

Halden sopp- og nyttevekstforening

Naturvernforbundet delte ut materiale til biehotell og til fuglekasser

Naturvernforbundet delte ut materiale til biehotell og til fuglekasser

Gratis fuglekassesnekring var populært på økodagen

Gratis fuglekassesnekring var populært på økodagen

Bygdekvinnelaget delte ut smaksprøver av kortreist mat for vinteren

Bygdekvinnelaget delte ut smaksprøver av kortreist mat for vinteren

I den nye dyrkingshagen i Rødsparken bugnet det av sommermat

I den nye dyrkingshagen i Rødsparken bugnet det av sommermat

Ca 120 personer gikk natursti med spørsmål om spiselige vekster om våren

Ca 120 personer gikk natursti med spørsmål om spiselige vekster om våren

Torpedal og Asak bygdekvinnelag serverte økologiske vafler og kaffe

Torpedal og Asak bygdekvinnelag serverte økologiske vafler og kaffe

På Økodagen 2025 fikk besøkende lære om kortreist mat i sesong

Årets Økodag den 14. september ble flyttet fra Rød skole i Torpedalen til parken rundt lystgården Rød herregård sentralt i Halden. Dagen ble godt besøkt av voksne og barn og vi tok med oss våre samarbeidspartnere og laget en sesongvandring.

Beredskap var temaet og vi kunne by på sesongvandring der besøkende fikk tips og idéer til kortreist mat i sesong. Vi ville vise hvordan du kan være på lag med naturen som omgir oss, utnytte lokale råvarer og dermed bygge kortreiste verdikjeder som styrker samfunnets evne til å håndtere kriser. Det finnes mye bra mat rett utenfor dørterskelen som ofte blir glemt. Med kunnskap om hva som vokser og gror i Halden i de ulike sesongene vil det være lettere å utnytte dette matskapet.

Ved inngangen hadde Halden sopp- og nyttevekstforening soppkontroll og de delte ut smaksprøver av soppsuppe. HØSTEN var temaet for dette stoppet. Videre innover i parken hadde bygdekvinnene vaffelpressen klar med økologiske vafler og besøkende kunne smake på tradisjonelle matvarer å nyte om VINTEREN. I tillegg til smaksprøver var det mulig å teste stylter og andre leker som bygdekvinnene har tatt med denne dagen. Naturvernforbundet hadde laget natursti om spiselige vekster som dukker opp om VÅREN og siste stopp på denne sesongvandringen var dyrkingshagen som Østfoldmuseene har bygd opp på rekordtid gjennom sommeren og som inneholder en rekke spiselige vekster vi kan dyrke om SOMMEREN.

Takk til Sparebank1stiftelsen Halden som heier og støtter slik at vi kunne dele ut gratis smaksprøver og ha familievennlige priser i kiosken.

Økodagen er en del av ØKOUKA som feirer mangfoldet innen norsk økologisk matproduksjon og landbruk gjennom formidling av råvarer, kunnskap og inspirasjon – fordi mat og naturglede er best når vi deler!