Mottakelse
Omvising på området
Hagen
Nylagt grusområde med stier
Bigård
En bigård.
Huset Løkken
Noen tusenfryd i gammal plen
En fin bjørk
Kroker av ulikt opphav
Litt av det som finnes
Stue
Kjøkken
Oversikt
Britt og nedlagt fennikel
Foccia av bygg og rug
Erte og ramsløk suppe. God!
Ingegjerd serveres
Kokker og servitører i dag
Vi er samlet
Vi er samlet
Bente Bugge-Ellingsen
Lærer og formidler Bente
Bilde ved døra. Geitmyra Tønsberg
Besøk på Geitmyra Matkultursenter for barn i Tønsberg 28.04.2025
Vi var 11 som samkjørte fra Undrumsdal til Løkken ved Slottsfjellet der Geitmyra holder til.
Vi kjørte til døra og ble møtt av Bente Bugge-Ellingsen. Hun tok oss med på en omvising i parken og det gamle herskapshuset. Parken er åpen for alle og Løkken byhage dyrker en del av den.
6. trinn i skolene i Tønsberg kommune er her mandag til torsdag og lager mat fra bunnen. De reiser ut til barna på fredag og repeterer det de har lært i løpet av uka.
10 000 år med historie og Geitmyra-metoden: Jobber for matglede, bærekraft og folkehelse. De bygger læringen på kortreiste, gode og tilgjengelige råvarer i sesong. Med praktisk kunnskap skaper de erfaringer på tvers av fag. Med engasjert og ærlig formidling utfordrer de sansene og nysjerrigheten.
Mandag: Gamledager, rotmos og pølser.
Tirsdag: Middelalder, fårikål.
Onsdag: Jernalder, fiskegryte.
Torsdag: Steinalder, blåskjell.
Fredag: 15 retters epokebuffet.
Støttes av kommunen, og søker midler fra stiftelser o.l.
Vi fikk servert grønn ertesuppe laget på norske grønne erter, ramsløk, kraft og fløte med en dash chili. Deilig bygg og rug foccia til!
Vi var overveldet over alt barna lærer. Takket for en flott presentasjon, mottakelse og servering. Et verdig tiltak som trenger støtte!
referert hovedsakelig av Tove Skautvedt Sæthre.