Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Mottakelse

Mottakelse

Omvising på området

Hagen

Nylagt grusområde med stier

Bigård

En bigård.

Huset Løkken

Noen tusenfryd i gammal plen

En fin bjørk

Kroker av ulikt opphav

Litt av det som finnes

Stue

Kjøkken

Oversikt

Britt og nedlagt fennikel

Foccia av bygg og rug

Erte og ramsløk suppe. God!

Ingegjerd serveres

Kokker og servitører i dag

Vi er samlet

Vi er samlet

Bente Bugge-Ellingsen

Lærer og formidler Bente

Bilde ved døra. Geitmyra Tønsberg

Besøk på Geitmyra Matkultursenter for barn i Tønsberg 28.04.2025

Vi var 11 som samkjørte fra Undrumsdal til Løkken ved Slottsfjellet der Geitmyra holder til.

Vi kjørte til døra og ble møtt av Bente Bugge-Ellingsen. Hun tok oss med på en omvising i parken og det gamle herskapshuset. Parken er åpen for alle og Løkken byhage dyrker en del av den. 
6. trinn i skolene i Tønsberg kommune er her mandag til torsdag og lager mat fra bunnen. De reiser ut til barna på fredag og repeterer det de har lært i løpet av uka. 
10 000 år med historie og Geitmyra-metoden: Jobber for matglede, bærekraft og folkehelse. De bygger læringen på kortreiste, gode og tilgjengelige råvarer i sesong. Med praktisk kunnskap skaper de erfaringer på tvers av fag. Med engasjert og ærlig formidling utfordrer de sansene og nysjerrigheten.

Mandag: Gamledager, rotmos og pølser.

Tirsdag:  Middelalder, fårikål.

Onsdag:  Jernalder, fiskegryte.

Torsdag:  Steinalder, blåskjell.

Fredag:   15 retters epokebuffet.

Støttes av kommunen, og søker midler fra stiftelser o.l.

Vi fikk servert grønn ertesuppe laget på norske grønne erter, ramsløk, kraft og fløte med en dash chili. Deilig bygg og rug foccia til!

Vi var overveldet over alt barna lærer. Takket for en flott presentasjon, mottakelse og servering. Et verdig tiltak som trenger støtte!

referert hovedsakelig av Tove Skautvedt Sæthre.