Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Hans Olav Moskvil nyter sine bær......

Norske jordbær!

Nyplanta jordbærplante. Blomsten blir vanligvis tatt vekk første året. Og det lukes.....

Hans Olav Moskvil hadde MYE å fortelle om jordbærproduksjonen og annet....

Vi var 19 til stede denne kvelden. Også noen menn....

Deltakere.....

Moskvil Bær produserer 100 tonn jordbær!


Dessverre er det ikke jordbærsesong, men da hadde det nok ikke vært mulig å ha dette tema på møtet.
Neste gang kan vi møtes i åkeren til selvplukk kanskje?

Tirsdag 28. mars 2017 var Hans Olav Moskvil på besøk hos oss og fortalte om alle sine gjøremål på gården og da spesielt jordbærdyrking. Mannen er utdannet sykepleier - og kanskje det kommer planter og bær til gode! Hvertfall hørtes det ut som de fikk godt stell! Plantene blir plantet for hånd og luket for hånd. Det første året blir de luket 2 ganger og blomst og stengler/utstikkere blir plukket bort. Fordi han også har høner på gården, nyter plantene godt av hønsemøkk. Men han må være forsiktig med gjødsel så det ikke blir mest blader. Problemer med sniler og også brunsnegler der som andre steder. Feramol og Slucks (?) blir benyttet for å ta innersvingen på noen av disse skapningene. Av sorger er det mange! Corona og Sonata er kanskje de som blir mest brukt for øyeblikket, men ellers er det flere slag slik at sesongen strekker seg fra 01.06.-15.08. Hans Olav ble takket for alt han fortalte om jordbærdyrking og også andre gjøremål med VBKs matbok.

Det var Britt Sjuve som ledet dagens møte. Våpnet med å synge "Alle fugler". Etter at Hans Olav var ferdig ble det servert kaffe og deilige kaker av kveldens vertinner: Ellen Gjerpe Hansen og Olaug Grytnes.

Deretter hadde leder Jorunn Kjærnes litt informasjon og Britt Sjuve fortalte kort fra Vestfold Bygdekvinnelags årsmøte.

Det var loddsalg og trekning, vi sang ...... og det ble minnet om neste tur som er til Karljohansvern palmesøndag og neste møte 25. april da Sissel Bergan kommer og fortellerom prosjektet Musse Musegutt. Slike mus vil være til salgs.