Møte med tema "droner"

Mathias Gauer fortalte entusiastisk om sin lidenskap - droner!

15 stk - deriblant 3 menn - var kommet for å høre Mathias fortelle om denne hobbyen/interessen som mange er opptatt av - men kanskje ikke så mange av oss. Etter at leder Jorunn Kjærnes hadde ønsket velkommen og gitt ordet til Mathias fortalte han mangt og meget om mulighetene som finnes. Og de virker som er mange. Den styres av en datamaskin og ved ulike tilkoplinger kan en få bilder av både det som synes og det som kanskje bare synes som ulike farger. Det er Luftfartsloven som gjelder for droner. Bl.a. må en være 50 m fra personer/hus og 150 m fra menneskesamlinger. Og viktig: Hold god avstand til flyplasser! Det skaper mye trøbbel når en drone dukker opp der fly skal lette og lande. Noen droner har stor rekkevidde, men det anbefales å holde seg innenfor synsrekkevidden. Mathias driver et droneselskap "på si" der han hjelper personer og firmaer å komme i gang og kanskje løse problemer de har havnet i ved bruk av droner. Han kan nok hjelpe til med mange ideer. Denne dagen hadde han med Siri som assisterte. Begge ble til kaffe som ble servert av kveldens vertinner Britt Kempe og Karin Haughem. Tusen takk for deilig servering!

Leder minnet om at vi skal ha flatbrød og lefsebakekurs i høst i anledning tradisjonsmatprosjektet som NBK har.

Vi minnet om tur til Nøtnesåsen i Hof søndag 5. mai. Alle kan bli med. Oppmøte på Dalheim kl 1100.

17. mai var det stemning for å ta med fana vår til Revetal. Det er første gang Undrumsdal/Solerød og Bjerkely stiller i toget der. Så møt opp så går vi sammen!

26. mai går vi fra Skallvold til Vallø og 28. mai kl 1900 er det rømmegrøtmøte på Krokeborgåsen der Therese B.M. forteller om hva ville vekster kan benyttes til.

 

Drone
Bli medlem