Hopp til hovedinnhold

Valsøyfjord Bygdekvinnelag

Ville vårvekster

Løvetann i pannekakerøre

Granskudd

Nye, friske og fine granskudd

Ane Willmann

Ane Willmann og Britt Grete Moen. Jeg fant jeg fant

Skogen har mye spennende og smaksfullt å by på.

Det har sjø og fjæra også. Nå skal det bli chips av tang.

Mange som har sanket og plukket av naturens spiskammer. Kokkelert. Og nå skal de smakes.

Vårens ville vekster


Visste du at... vårens rogneblad smaker mandeldråper? Vi skal blant mye annet lage Panna cotta av tjukkmjølk med uttrekk av rogneblader under kurset "Mat av ville vekster" denne helga.

Våren er en herlig tid for innhøsting og bruk av ville vekster til mat. Vi tilbyr nå kurs med tips om hva en kan spise, hvordan tilberede og litt om foredling og konservering. Valsøyfjord Bygdekvinnelag og prosjektet "Bygda i bevegelse" samarbeidet med Norsk Vandrefestival om denne spennende turen inn i vårt ville spisskammer. 

Våren er en herlig tid for innhøsting og bruk av ville vekster til mat. Kurset hadde gode tips om

  • hva en kan spise,
  • hvordan tilberede og
  • ​litt om foredling og konservering.

Ville vekster. Som skvaldrekål, brennhuttu, løvetann, granskudd, tang.

Kurset foregikk i Halsa. Vi startet med litt teori og et lite måltid og gikk deretter ut på sanketur i fjæra, skogen og langs åkerkantene. Siste del av dagen var vi på skolekjøkkenet hvor vi tilberedet det vi hadde sanket og avsluttet med felles måltid til slutt.

Ane Willmann var hovedansvarlig for det faglige innholdet. Fullbooket kurs og vel så det med herlige deltakere og stort engasjement! Mange smaker og en spennende meny som imponerte kursdeltakerne, for som noen sa: - Hadde ikke trodd det skulle bli så mye godt, smakfullt og lekkert! Mat av ville vekster er kulturarv, næringsrikt, viktig og morsomt!