Hyggelig med mat og drikke, mens praten går.
Mat og drikke hører med.
Praten går.
Når godviljen er tilstede er kommunikasjon mulig
Bare blide fjes
Velvilje bygger bro

Tradisjonsmat og Kvinner UT

Mandag 6.november hadde Vardal bygdekvinnelag møte på Fredheim skole. 

8 innvandrerkvinner stilte opp på møtet som var ment å introdusere en lokal rett fra Vardal før vi spiste mat og kaker med kaffe og te som Gjøvik-Fredheim medlemmene hadde med.

Novembermøte i Vardal bygdekvinnelag.
Tema: Tradisjonsmat og KvinnerUT
Mandag 6.november møttes mellom 30 og 40 damer på Fredheim skole. Arild pølsemaker, viste sying av lammerull og Vigdis AK -leder i VBK,  serverte smaksprøver på nylaget "grynpølse", og hjemmebakt brød. Vi hadde invitert innvandrerkvinner som lærer norsk ved Gjøvik Læringssenter, i forbindelse med Norges bygdekvinnelags prosjekt "Kvinner UT" som har som mål å etablere møteplasser og kvinnenettverk som styrker minoritetskvinner og tilflytteres deltakelse i lokalsamfunnet og hever integreringskompetansen til bygdefolket.
Vi presenterte oss for hverandre og gjestene fortalte hvilke land de kom fra. Etter tradisjonsmaten spiste vi deilig medbrakt mat og kaker fra kveldens vertskap, som var Gjøvik-Fredheim krets. Loddsalget var som vanlig en attraksjon. Mange vant og noen vant mange ganger, som vanlig. Gjestene fikk sitte på med medlemmer som bor i deres retning. Stor takk til alle frammøtte, og i særdeleshet vertskapet!

Bli medlem