Hopp til hovedinnhold

Vestby Bygdekvinnelag

Besøk fra Krise- og incestsenteret i Follo

I anledning kvinnedagen hadde vi invitert Follo Krise- og incestsenter på besøk til oss. Det de fortalte oss, ga oss noe å tenke på.

Torsdag i forrige uke fikk vi besøk fra Follo Krise- og incestsenter. De er et døgnåpent, akuttilbud for personer utsatt for vold og seksuelle overgrep. De tilbyr samtaletilbud, selvhjelpsgrupper og botilbud til barn og voksne, og er et lavterskeltilbud for barn og voksne som er utsatt for fysisk eller psykisk vold eller overgrep. Vi fikk et innblikk i deres hverdag og hvordan de jobber. F.eks. er de rundt på alle skolene i Follo og informerer og prater med elevene. Vold I nære relasjoner er vanskelig å håndtere, og vi ser av årets første måneder at det har vært flere forhold som hat endt i tragedie.

Det ble en tankevekkende kveld som begynte med en liten pianokonsert av Julie og Sophia. Dessverre var det ikke så mange som møtte opp, men vi som var tilstede fikk noe å tenke på. Bygdekvinnelaget bestemte seg for å gi kr. 2000 i støtte til Krisesenteret, og det skulle de bruke på å kjøpe dukker til barna.