Hopp til hovedinnhold

Ytre Hobøl Bygdekvinnelag

Med lysende engler rundt halsen ble det god stemning

Birthe og Karin

Gode samtaler blir det på møtene

Quiz er artig

Klar for juletregang

Så rekker jeg deg da med glede min hånd.....

Juletrefest uten juletre


I en hel "kvinnealder" har Ytre Hobøl bk viet det første møtet etter jul til et skikkelig og pyntelig koldtbord og hyggelig samvær Men i år gjorde vi en vri, og det ble mye latter og moro. 

Under kulturuka i november serverte vi tradisjonsmat til bygdefolket. Det var stor suksess, men det ble allikevel litt rester. Bygdekvinner kaster ikke mat, så restene ble fryst ned og tatt vare på til etterjulsmøtet. Medisterkaker, kålstuing, poteter og brun saus må være livretten til hoblinger. For selv om man hadde proppet dette i seg i hele desember, var det en velykket vri å servere dette.

Vi synger mye i laget vårt, og forslaget kom opp at vi burde gå rundt juletre, det var tross alt bare 10. januar! Men det var ikke noe juletre på Fossnes Grendehus. Men man er jo ikke rådlaus, 2 lenestoler gjorde tjenesta som juletre. Så det ble klapp og sang og mye latter. Medlemmene er godt kjent og sammensveiset, med lang fartstid i laget. Det er takhøyde nok så man tør å tøyse skikkelig, så både lysende engler og reinsdyr fikk fram latteren. Det ble tilløp til latterkrampe og vi var glad vi var alene på grendehuset denne kvelden!

Quiz var det også, og når man går sammen i lag, og deltakerne er fra 50 til 93 år, ja  så er det mye allmenkunnskap som kommer frem. 

Etter enda mere prat, kaffe, kaker, og loddtrekning, var det tid for å takke for seg. Og kanskje den formelle tittelene "etterjulsmøte" skulle byttes ut med julestolfest?