Hopp til hovedinnhold

Ytre Hobøl Bygdekvinnelag

Gymsalen på Ringvoll skole

Jorunn Sørensen

Marit er ivrig deltaker

Kurs i mønstertilpasning ble en suksess

Hele helgen 9.-11. februar inviterte Ytre Hobøl Bygdekvinnelag til kurs i mønstertilpasning med Jorunn Sørensen som lærer. Jorunn har besøkt oss før, hun holder til på Notodden  og driver firmaet ”Gnål & Tråd”

Jorunn er et fyrverkeri av en dame, og kan kunsten å formidle og inspirere. Og er en fantastisk flink syer.

Da kurset ble annonsert, tok det  ikke lang tid før kursansvarlig Anne Eva Bjerke kunne melde om fullsatt kurs. Totalt 13 deltakere, både egne medlemmer og ikke medlemmer møtte opp på Ringvoll skole fredag ettermiddag. De skulle ha med ferdig trædd symaskin og forberedt seg på å lage mønster enten til kjole/overdel eller bukse.

Hovedtemaet var mønstertilpasning, og da er det aller viktigste å lære seg å ta skikkelige mål av seg selv, så det ble grundig gjennomgått.

I tillegg til å lage seg riktig mønster,  fikk deltakerne utrolig mange nyttige tips og gode råd om sying. De lærte mye om selve symaskinen og utstyret:  om viktigheten av riktig type symaskinnål, om å bruke spisse knappenåler, korrekt målebånd, stofftyper og mye mer. Alle deltakerne fikk et løft fra sitt nivå.

Og til slutt hadde de et mønster som passet til seg selv og de hadde sydd et prøveplagg av gammelt stoff de hadde med seg.

Selvfølgelig var dette også sosialt, det var kaffepauser og matpauser underveis, og da gikk jo praten, som den pleier.

En stor takk til initiativtaker Anne Eva og til kursholder Jorunn Sørensen for en inspirerende helg!

Foto: Grethe Paulshus