Hopp til hovedinnhold

Ytre Hobøl Bygdekvinnelag

Tove Austad

Lærte å binde julekranser

Lærte å lage de flotteste julekranser hos lokal kursholder

Åtte forventningsfulle kursdeltakere var samlet en lørdag for å lære å lage skikkelige julekranser. Tove Austad som eier og driver Åkerblomsten var kursholder. Det var den beste aktiviteten vi kunne hatt på en regntung novemberlørdag! Da vi kom hadde de fyrt i kakkelovnen i storstua, gløggen var varm og materialene lå klare. Tove viste og forklarte for oss, og vi boltret oss i massevis av materialer! Resultatet var 2 flotte dørkranser som alle var fornøyd med! Også så hyggelig vi hadde det! I pausen skulle vi nyte medbrakt mat, men vertskapet vartet opp med både nystekte sveler og gløgg i det koselige kjøkkenet. Tusen takk til Tove for et vellykket kurs!

Åkerblomsten hadde anstrengt seg for å finne og kjøpe inn norske materialer som var dyrket etter økologiske og bærekraftige prinsipper. Det meste var dyrket i skog, ikke på dyrket mark, og det er usprøytet. Isteden for å sprøyte mot ugress lar produsentene f. eks sauer gresse rundt edelgranen.

Bråte skole er en nedlagt grendeskole i Ytre Hobøl. Det har ikke vært drevet skole der siden på 50-tallet, da det ble en sammenslåing av flere små skoler. Det spesielle for oss i Ytre Hobøl Bygdekvinnelag, er at det var i dette lokalet det for 100 år siden ble holdt stiftelsesmøte for laget vårt.

Gjennom årene har eierne av skolebygget holdt det godt ved like, og det har de senere årene blitt restaurert på en flott måte. Rominndelingen er som før, det er høyt under taket og store gamle vinduer.

 Tove med mann og mor kjøpte og flyttet inn for ett år siden. Og Tove er allerede godt i gang med dyrking av snittblomster på friland på deler av den 6 mål store eiendommen. De som har tatt veien om Gamle Sånervei i Hobøl i sommer, har sett en bugnende åker med blomster. Hun produserer snittblomster, lager dekorasjoner og buketter og holder forskjellige kurs innenfor temaet kranser, dyrking, snittblomster og buketter. Vi ønsker familien hjertelig velkommen til bygda!