Hopp til hovedinnhold

Ytre Hobøl Bygdekvinnelag

Anne Eva og Anne er klare med rigginga i salen

Anne Eva sjekker potetene

Medisterkakene er klare. Eva, Peggy og Mairi.

May Lisbeth i farta

Peggy, Kristin, Anne, Beate og Grethe

Daiva og Karin lager mieliniai blynai

Marit og Anne Eva steiker mieliniai blynai

Tradisjonsmat til bygdefolket var Vår Dag

Det ble skikkelig moro å lage til søndagsmiddag for bygdefolket.

16. oktober ble Vår Dag for Bygdekvinnelaget. Ytre Hobøl bygdekvinnelag valgte å bruke denne dagen for å markere oss i bygda og for å vise litt mat fra et annet land. Derfor stelte vi i stand til en stor middag på Fossnes Grendehus for bygdefolket. Dette har vi gjort i flere år, forskjellen i år var at vi byttet ut desserten med et takkestekt bakverk  fra Litauen,” Mieliniai blynai” (gjærkaker). Daiva fra Litauen var med på planleggingen og vi lagde dette sammen med henne på formiddagen. Bygdefolk tok godt imot denne varianten på dessert. Daiva forklarte hvordan det ble laget og folk fikk med seg oppskrift hjem.

Hovedretten ble også laget på formiddagen, vi var til sammen 16 medlemmer involvert i jobben med alt fra å skrelle poteter, steke medisterkaker, lage saus, kålstuing og rørte tyttebær, til rigging og borddekking. Og ikke minst rydding og oppvask hele dagen!

Vi laget søndagsmiddag til 120 personer den formiddagen. Det var litt slitsomt og hektisk, men du verden så artig og trivelig å jobbe sammen mot et felles mål! De som var igjen helt til sist, var temmelig slitne i bena, men godt fornøyd med dagen. Ikke minst var det skikkelig motiverende at bygdefolket strømmet på. Mange gjester ble sittende i hele åpningstiden for å slå av en prat med kjente, så det er et velkomment tiltak for folk flest. 

Men vi fikk ingen bilder av middagsgjestene våre, for da var vi altfor opptatt på kjøkkenet!

Det frister til gjentakelse nok en gang!