Hopp til hovedinnhold

Som medarrangør i NM i graut vil Bygdekvinnelaget bidra til å ta vare på dei norske grattradisjonane, og eksperimentere med nye smakar.

NM i graut

No har du sjansen til å melde deg på NM i graut,og konkurrere med di favorittoppskrift. Den tredje Noregsmeisterskapen i grautkoking blir arrangert på Dyrsku’n 15. september 2018.

Norges Bygdekvinnelag er medarrangør og oppfordrar alle Bygdekvinner til å delta og feire grauten.

Graut kokt med kjærleik
Under NM i graut samlar vi folk som likar graut; smaken, fellesskapet, tradisjonar og det å eksperimentere med nye smakar. Graut kokt på Noregs tradisjonelle kornsortar; bygg og havre, har synt seg å vere ernæringsmessig veldig bra. Og enda betre smakar grauten kokt med kjærleik og varme!

Graut er både sunt og godt, samtidig som det er tradisjonelt og nytt. På Dyrsku’n vert det konkurrert i to kategoriar; kvardagsgraut kokt på vatn eller mjølk, eller i kategoriane for tradisjonell festgraut og nyskapande graut der det er ope for kreativitet og utforsking.

Vi veit det er mange dyktige grautkokarar rundt om i landet, og det er mange særeigne grautar basert på ulike råvarer, lokale tradisjonar og nyskaping. Det har vi lyst å sjå under Dyrskun.

Har du lyst å vere med?
Vi inviterer grautentusiastar og matekspertar, både amatørar og profesjonelle kokkar til eit triveleg fellesskap i ein morosam konkurranse, der det viktigaste er halde fram på tradisjonar og å eksperimentere med nye smaker.

Meld deg på her innan 10. august 2018!

Norske gratutradisjonar
Til kvardags og til fest – grauten har hatt stor betydning i det norske kosthaldet til alle tider.

Få, om noen, retter kan matche grøten når det kommer til historisk betydning i det norske kostholdet. Grøt er faktisk den eldste varme retten vi kjenner til i Norge, og variasjonene er nærmest uendelige!

På Norges Bygdekvinnelag sine nettsider norsktradisjonsmat.no kan du lese om norske grauttrdisjonar.