Hopp til hovedinnhold
I Norge er det kommunene som er planmyndighet, og som har det overordnede ansvaret for gjennomføring av de nasjonale målene for jordvern som Stortinget vedtar. Derfor må vi påvirke våre lokale politikere til å verne matjorda vår.

I Norge er det kommunene som er planmyndighet, og som har det overordnede ansvaret for gjennomføring av de nasjonale målene for jordvern, som Stortinget vedtar. Derfor må vi påvirke våre lokale politikere til å verne matjorda i egen kommune.

Norges Bygdekvinnelag inviterer til Zoom-møte om MATJORDA VÅR

Vi har invitert med oss Arne Bardalen fra NIBIO og Anne Irene Myhr fra Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag. De skal dele sin kunnskap om hvorfor det er så viktig å sikre arealer for produksjon av mat, og gi deg sine beste tips til hvordan påvirke politikerne lokalt. Bli med på en læringsrik og engasjerende time!

Zoom - møtet om MATJORDA VÅR er tysdag 30. mai klokka 18.00 - 19.00. 

Gå inn på denne lenkjen for å delta på zoom- møtethttps://us06web.zoom.us/j/87376831032

Vi håper mange har lyst til å bli med på møtet. Du må ikke gi oss beskjed på forhånd om du skal delta på Zoom-møtet, men vi setter stor pris på om du gjør det 😊 Send i så fall e-post til cesilie.aurbakken@bygdekvinnelaget.no

 

På møtet vil vi:

  • Cesilie Aurbakken, generalsekretær i Norges Bygdekvinnelag ønsker velkommen til møtet. 
  • Arne Bardalen er spesialrådgiver i NIBIO og har god kunnskap om verdens matproduksjon og hvorfor det er så viktig å sikre arealer for produksjon av mat i Norge. Bardalen har nylig publisert et oppdatert kunnskapsgrunnlag for norsk jordvernstragi i lys av en mer utfordrende geopolitisk situasjon. 
  • Anne Irene Myhr er leder i Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag. Myhr har stor kunnskap om kommunepolitikken og vil dele sine erfaringer med å arbeide opp mot kommunen/bygge allianser lokalt på temaet vern av matarealer, samt gi noen konkrete råd og tips til lokallagene.

Alle er hjertelig velkommen til møtet! 

Sjekk ut Bygdekvinnelaget si valpakke!