To brudepar: Rokokko-bunader med Sigdalskrona til venstre, empire-bunader med Ringneskrona til høyre. Foto: Sigdal Bygdekvinnelag
To brudepar: Rokokko-bunader med Sigdalskrona til venstre, empire-bunader med Ringneskrona til høyre. Foto: Sigdal Bygdekvinnelag

Ny jubileumskalender fra Sigdal

Sigdal Bygdekvinnelag feirer 80 års jubileum med en nydelig kalender med bunader fra Sigdal.

Fra januar til desember 2016 viser kalenderen den rike bunadshistorien i Sigdal, med informative tekster og flotte bilder. 

VAKRE BRUDEPAR

Høydepunktene er mange, med bilder av brudepar fra 1988 og i dag, der brura bærer Sigdalskrona.  Her er bilder av damebunader og herrebunader, med festdrakter og hverdagsstakker.

Brudebildet fra 1988 er med Berit Tovsrud og Ole Raaen. Tovsrud startet opp Bunadstua i 1992 og var levende opptatt av bunadshistorie og tradisjonene rundt folkedraktene i området. Etter at hun gikk bort i 2008, fikk Bunadstua ny eier, Ragnhild Bye som har utviklet Bunadstua i Krødsherrad videre.

LÆR MER OM SIGDAL BYGDEKVINNELAG

Kalenderen inneholder også Sigdal Bygdekvinnelags historie, med bilder fra kvinnefotballkamp i 1940, bunadsarbeid med Astrid Grønhovd og Helga Aabye, kurs i Sunn matglede, bakstedag med barn og Ebbas jul.

Du kan bestille kalenderen av May Britt Dannemark: maybrittda@yahoo.com.

Prisen er 150 kroner, pluss porto om den skal sendes.

 

 

Bli medlem