Hopp til hovedinnhold
Trine Sande (fra venstre), Tone Ravnås, Anniken Sørensen og Marianne Goa inviterte til etableringsmøte i Randaberg Bygdekvinnelag. Foto: Kirsti K. Sømme, Bygdebladet.

Trine Sande (fra venstre), Tone Ravnås, Anniken Sørensen og Marianne Goa inviterte til etableringsmøte i Randaberg Bygdekvinnelag. Foto: Kirsti K. Sømme, Bygdebladet.

Nytt lokallag: Randaberg Bygdekvinnelag i Rogaland

Velkommen skal dere være!

Nå er verveukene i Norges Bygdekvinnelag godt i gang og det er mange spennende og åpne arrangement rundt i landet. 

Vi i bygdekvinnelaget har hvert år verveuker i uke 5 og 6. Der oppfordrer vi alle våre lokallag til å arrangere åpne møter og arrangementer der de inviterer inn nye potensielle medlemmer med for å oppleve hvordan det er å være medlem i bygdekvinnelaget, og kanskje også å melde seg inn.

Nytt lokallag

I Randaberg gjorde de det skikkelig og etablerte et nytt bygdekvinnelag, Randaberg Bygdekvinnelag. Det hadde tidligere vært et lokallag i Randaberg som hadde gjort et fantastisk arbeid i mange år, men det laget ble lagt ned i 2012. Nå var det flere som syntes at det var på tide å blåse liv i laget igjen. Nye og unge krefter har stått i spissen for å legge til rette for oppstarten. Til lokallavisa, Bygdeposten, sier Trine Sande, som også ble valgt inn i styret, at bygdekvinnelaget er for alle på bygda, så lenge du bor på bygda.  Bygdekvinnelaget skal være en sosial og uformell møteplass. 

30 møtte opp på etableringsmøte

Arrangørene ble ikke alene på informasjons- og etableringsmøtet. Det møtte 30 nysgjerrige damer som gjerne ville høre mer om laget. Styret ble valgt og laget er nå i gang med driften.

Aktiviteter fra mattradisjoner til redesign

Blant annet la styret fram noen tanker om hva som kan komme på timeplanen framover. 

- Norsk mat og norske mattradisjoner er en ting. Design og redesign er et annet aktuelt tema. Mange har en symaskin, men kan ikke sy, forteller medlemmene i Randaberg Bygdekvinnelag.

Et annet tema som kan være aktuelt, er trygg og sikker mat, tradisjoner og miljø.

- Det er nok mye vi har mistet på veien av kunnskaper og tradisjoner. Vi håper også å få med en del av dem som tidligere var med. Vi starter med helt blanke ark og kan forme laget til det vi vil, sier Anniken Sørensen.